28 de febr. 2014

La PDE anuncia una mobilització contra el Pla de Conca de l'Ebre al mes març

La primera manifestació es farà en un municipi de les Terres de l'Ebre, encara per concretar (3 Audios)

Un activista de la PDE dibuixant un nus de sal al terra en l'acte simbòlic
a Amposta per rebujtar el pla de conca. Foto: ACN

Diari de Tarragona / ACN 28/02/2014

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, assegura que és un repartiment especulatiu de l'aigua.


Tomàs explica que el govern espanyol intenta 'comprar voluntats' per desarticular l'oposició al pla.  
Tomàs explica que la PDE activarà mobilitzacions socials

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ja ha endegat la maquinària per combatre el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre des de la vessant jurídica però també des de la vessant social. Així, a l'assemblea que s'ha celebrat a Amposta i que s'ha convertit en el primer acte de rebuig al Pla de Conca, s'ha anunciat una primera mobilització pel pròxim mes de març en un municipi de les Terres de l'Ebre, encara per concretar. Moments abans de l'assemblea, prop d'un centenar de persones han cridat la consigna 'Lo riu és vida. No al transvasament' mentre dibuixaven a terra el tradicional nus de sal, amb una pancarta on es podia llegir: 'Bancs d'aigua = transvasaments'.

Recuperar l'esperit de lluita de l'any 2000 quan la PDE va iniciar el combat contra el Pla Hidrològic Nacional (PHN) que preveia un transvasament d'aigua de l'Ebre cap al llevant espanyol. Aquesta és la consigna amb què la Plataforma inicia una "nova etapa" a partir de l'aprovació, aquest divendres, del Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre per part del Consell de Ministres.

Tot i que la primera mobilització es convocarà pel pròxim mes de març, en un dia i data per concretar, aquest divendres la Plataforma ha transformat una assemblea informativa convocada a Amposta en el primer acte simbòlic de rebuig al Pla. Abans d'iniciar l'acte, prop d'un centenar de persones han sortit al carrer, al costat dels jutjats d'Amposta amb una pancarta on es podia llegir 'Bancs d'aigua = tranvasaments' i on un activista ha dibuixat al terra el tradicional nus de sal. Sota el crit unànime de 'Lo riu és vida. No al transvasament', els activistes de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i una àmplia representació de dirigents polítics territorials de CiU, PSC, ERC i ICV han participat d'aquesta primera mostra de rebuig a un Pla que consideren que pot suposar "la mort del Delta".

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, ho ha qualificat com un acte "d'afirmació", un "toc d'atenció" del que serà una nova etapa. "Serà complexa, però tenim forces per afrontar-la", ha assegurat. A més, ha alertat que s'endegarà la maquinària social, però també la lluita jurídica per combatre el pla tant als tribunals espanyols, concretament presentant un recurs contra el pla a l'Audiència Nacional, i també a la justícia europea.

Tomàs ha assegurat que en la lluita contra el Pla de Conca es farà "molta pedagogia", sobretot, per convèncer a la gent de fora de les Terres de l'Ebre que el planejament no obeeix a una "idea de planificació", sinó a un "repartiment especulatiu de l'aigua de l'Ebre amb interessos polítics per sobre d'arguments tècnics i criteris mediambientals".

Sobre la defensa del Pla que ha fet el govern espanyol aquest divendres, Tomàs ha assegurat que el que fan és "rentar-se la imatge" davant d'un pla "infumable" i que serà contestat "activament també a nivell europeu". Sobre les inversions que preveu el Pla, el portaveu de la PDE ha assegurat que el que intenten és "comprar voluntats" perquè les inversions "no existeixen ni estan consignades". "Volen desarticular l'oposició al pla, però això fracassarà perquè la gent tonta no és", ha etzibat.

Informació relacionada:

28/02/2014 El Consell de Ministres aprova el Pla Hidrològic de l'Ebre amb un cabal mínim de 100 m3 per segon al seu pas per Tortosa.
La Generalitat i el territori rebutgen el document perquè consideren "insuficient" el règim de cabals fixat pel tram final del riu. Llegir més ...

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada