4 de febr. 2014

Eudald Casadesús: “Red Eléctrica va massa pel dret i l’època de tirar pel dret ja ha passat”

Potser una mica a misses dites, potser pressionat pels esdeveniments i la proximitat de període electoral però el cert és que la Generalitat s’ha sumat als que demanen a Red Eléctrica (REE) que es repensi el ramal de la MAT de Riudarenes. Ho ha fet per boca del delegat a Girona, Eudald Casadesús, i sense gaire embuts: “Red Eléctrica tira massa pel dret” -ha advertit en una entrevista a la Cadena SER- “i l’època de tirar pel dret ja ha passat”. No és una oposició frontal perquè l’adminsitració catalana segueix defensant la necessitat d’aquesta infrastructura però és un missatge clar i contundent per demanar a l’empresa que construeix la MAT que sigui sensible amb un territori on la lluita contra la línia és més viva que mai i on, d’un temps a aquesta part, les petites victòries parcials se succeixen.
Eudald Casadesús

Raül Muxach 04/02/2014  

Primer va ser la Diputació de Girona, després la majoria de partits polítics del Parlament (tots excepte PP i C’s) i ara ha estat el Delegat de la Generalitat a les comarques de Girona, Eudald Casadesús, l’últim que s’ha alineat amb l’oposició a la línia que hi ha a la comarca de la Selva.

La Generalitat no nega la necessitat de la línia –defensa la interconnexió amb França i creu que el mallatge energètic també necessita aquesta via de gran capacitat- però sí que demana a Red Eléctrica que demostri mà esquerra amb el territori. Casadesús creu que “a vegades, REE tira massa pel dret i aquestes èpoques de tirar pel dret ja han passat” i troba que ara que el projecte encara és en fase de tràmit, “cal reflexionar-ho i repensar la proposta per trobar solucions” que puguin satisfer tothom. El màxim responsable de l’administració catalana creu que “si ens hi posem a fons, ho trobarem”.

Els opositors a la MAT posen en qüestió la necessitat de trinxar territoris emblemàtics per Santa Coloma de Farners i Riudarenes amb aquest ramal de 17 quilòmetres perquè diuen que l’alta velocitat ja funciona amb normalitat i el subministrament a la Costa Brava –els dos grans justificants del ramal- es garanteixen reforçant la xarxa de mitja tensió i no fent autopistes elèctriques.

Fa poc, la Diputació i la majoria de partits polítics del Parlament han donant suport a No a la MAT Selva demanant que s’aturi la tramitació d’aquest ramal de la línia per estudiar si cal o es pot passar reforçant la xarxa actual i, si s’arribés a la conclusió que amb això no n’hi ha prou, plantejar alternatives com el soterrament. La setmana passada, 6.000 persones van expressar un rebuig pràcticament unànime (98’5%) a la línia en un referèndum organitzat per No a la Mat Selva.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada