10 d’oct. 2014

Els eurodiputats d'ICV i ERC-NeCat volen posar el Castor contra les cordes


Naciódigital.Cat 10/10/2014

En la mateixa línia que esta setmana ho feia l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun, els diputats d'ERC-NeCat, Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall, han plantejat a la Comissió Europea diverses qüestions al voltant del magatzem de gas Castor.

Terricabras i Maragall li pregunten si creu que els consumidors han d'assumir el pagament de la indemnització de 1.350 milions d'euros; si aquest pagament concorda amb la política de protecció dels consumidors de la UE, i si pensa exigir una comissió que investigue i, si s'escau, depure responsabilitats per l'establiment d'este projecte.

Atès que el magatzem submarí de gas ha rebut finançament del Banc Europeu d'Inversions (BEI), els diputats també pregunten si el BEI va demanar abans els estudis pertinents de viabilitat tècnica; si ho va fer i es van demostrar equivocats i insuficients; si el BEI no hauria d'assumir-ne les despeses derivades, i si no els va exigir, si no les hauria d'assumir encara amb més motiu.

D'altra banda, Urtasun va demanar esta setmana a la CE que tinga en compte que el projecte "es va aprovar amb el llum verd de la Comissió i del BEI, sense preveure els riscos sísmics associats i gràcies al finançament europeu". Per això, considera l'eurodiputat ecosocialista, cal que Brussel·les "analitze fins a l'últim detall" el text legal espanyol que té prevista la indemnització. 

Urtasun també ha escrit al BEI, que va posar diners en el projecte, per demanar-li si "tenia constància de la clàusula del contracte que obligava a la indemnització". Urtasun, que serà l'eurodiputat encarregat de redactar l'informe anual sobre el Banc Europeu d'Inversions, ha avisat que insistirà en el cas del projecte Castor en totes les seues pròximes reunions.

L'activitat del magatzem Castor va ocasionar més de 600 terratrèmols, alguns dels quals de nivell 4 en l'escala 4 de Richter, i l'aturada de l'activitat comportarà una indemnització de 1.350 milions d'euros, més les despeses de desmuntatge. 

Notícies relacionades:
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada