11 d’oct. 2014

Unió vota la candidatura de Cañete com a eurocomissari

El diputat d'Unió, Francesc Gambús s'ha mostrat "satisfet" perquè l'equip de Jean-Claude Juncker "tira endavant"

Directe.Cat 11/10/2014

Els eurodiputats catalans Ernest Maragall (ERC-NeCat) i Ernest Urtasun (ICV) han votat en contra de la candidatura de l'espanyol Miguel Arias Cañete com a eurocomissari d'Energia i Canvi Climàtic, mentre que el representant d'Unió, Francesc Gambús, hi ha votat a favor. Tots tres eren membres de la comissió parlamentària que ha avalat Cañete aquest dimecres. Maragall i Urtasun han acusat els socialistes europeus d'haver permès una "victòria vergonyosa de la dreta" acceptant el candidat espanyol a eurocomissari, molt criticat pels seus suposats conflictes d'interessos.

L'eurodiputat d'Unió, Francesc Gambús, ha criticat al PSOE per oposar-se a Cañete. "Ja s'ho aniran trobant pel camí", ha advertit. "Des d'Unió Democràtica, entenem que quan arribes a un compromís, el compromís s'ha de mantenir", ha remarcat el democratacristià.

Gambús s'ha mostrat "satisfet" per l'elecció de Cañete ja que suposa que l'equip de Jean-Claude Juncker tira endavant, excepte pel cas de l'eslovena Alenka Bratusek, tombada pel Parlament.

Per Maragall, els socialistes espanyols s'han amagat "darrere d'una excusa infantil". Per l'eurodiputat d'ERC-NeCat, el PSOE "havia de ser el primer en explicar el que estava en joc" que "no és altra cosa que el prestigi de la Comissió Europea".

Tot i que el PSOE s'ha desmarcat del grup socialista europeu i ha votat en contra de Cañete, per l'eurodiputat d'ICV, Ernest Urtasun, la formació espanyola no ha fet prou. "El PSOE aquests dies no ha estat prou actiu en buscar dins del partit socialdemòcrata el vot en contra de Cañete", lamenta l'ecosocialista.

Segons aquests dos eurodiputats, els socialistes havien de triar entre tombar un candidat que "tenia conflictes d'interessos i no podia ser un bon comissari", o respectar el seu pacte d'estabilitat amb la dreta, i han triat la darrere opció.

Tot i que la votació ja suposa de facto l'aprovació de Cañete, els Verds no es donen per vençuts, i Ernest Urtasun avisa que el polític espanyol "encara no és comissari". "Encara cal el vot al plenari a Estrasburg", ha destacat l'eurodiputat d'ICV, en referència a la votació de tot el col·legi de comissaris de Juncker prevista pel 22 d'octubre. Segons Urtasun, faran tot el possible perquè Cañete salti de l'equip de la nova Comissió Europea. Per Maragall, Juncker podria "valorar el 40% de vot negatiu" que ha rebut el candidat espanyol.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada