1 d’oct. 2014

Cañete s’arrossega a l’eurocambra per no perdre el “negoci” de comissari

Demana "perdó" a l'Eurocambra pel seu "comentari desafortunat" sobre les dones i defensa que ni ell ni la seva família directa mantenen "cap vincle" amb empreses petrolieres


Ara.Cat 01/10/2014

L’Exministre del PP, Miguel Arias Cañete, es juga el sou i el “negoci” de fer de comissari, un graó més en la seva llarga trajectòria com a “aconseguidor” a les institucions espanyoles i europees.  El candidat a la cartera d'Energia i Canvi Climàtic a la nova Comissió Europea, ha demanat "perdó" aquest dimecres a l'Eurocambra pels seus comentaris sexistes durant la campanya electoral, segons informa l’ACN. "Crec que la igualtat entre homes i dones és un valor fonamental", ha defensat el polític espanyol, que va dir que no podia debatre bé contra la candidata socialista Elena Valenciano perquè és una dona. Cañete també ha defensat que no té cap "conflicte d'interessos" perquè ni ell ni la seva família mantenen "cap vincle" amb empreses petrolieres.

Malgrat tot Cañete ja compta amb els vots del PSOE, Valenciano inclosa, i Ciudadanos (i Unió)

El gruix de l'examen a Arias Cañete, però, està relacionat amb el possible conflicte d'interessos que podria tenir a l'assumir la carta d'Energia i Canvi Climàtic pels seus vincles amb empreses petrolieres. Per això, Miguel Arias Cañete ha defensat reiteradament i davant de la insistència dels eurodiputats, que ha venut els seus interessos en dues empreses de distribució de petroli (Dúcar i Petrologis Canarias), i que ni el seu fill ni la seva dona hi segueixen vinculats. "He anat més enllà del que exigeix la normativa vigent", ha dit el candidat popular a eurocomissari. Amb tot, alguns eurodiputats han qüestionat els vincles del seu cunyat amb les empreses, una pregunta que Cañete no ha respost.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada