1 de març 2014

La Plataforma en Defensa de l'Ebre plantarà cara al nou Pla Hidrològic des dels tribunals i al carrer

http://www.324.cat/video/4930612/Les-Terres-de-lEbre-tornen-a-la-lluita

324.Cat 01/03/2014

Les Terres de l'Ebre s'oposen frontalment al nou Pla Hidrològic aprovat pel govern espanyol i prometen plantar-hi cara des de diferents fronts. La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha engegat ja la maquinària amb una assemblea informativa que s'ha allargat fins a la matinada i en què s'ha decidit convocar una gran manifestació aquest mes de març, en una data i un lloc encara per concretar.

Més enllà de fer visibles les protestes al carrer, també pensen impugnar el nou Pla Hidrològic davant d'Europa. Acusen el govern espanyol d'aprovar el Pla de Conca basant-se en criteris polítics de repartiment de l'aigua, i no pas en criteris científics, i denuncien que el cabal mínim que estableix per al tram final de l'Ebre, menys de la meitat del que demanaven la Generalitat i la Plataforma en Defensa de l'Ebre, és una amenaça per a la viabilitat del Delta.També demanen al govern català i a les institucions de l'Ebre que plantegin una oposició clara,perquè, diuen des de la Plataforma, "se'ls coneixen moltes declaracions però cap activitat a nivell pràctic". Des de la Generalitat han anunciat que recorreran amb contundència per la via administrativa el pla del govern espanyol. Des del territori, l'alcalde de Tortosa ha negat que el pla satisfaci les necessitats del Delta i ha qualificat de fal·làcia les inversions que porta associades.

Del mateix parer que l'alcalde és la Plataforma en Defensa de l'Ebre, que vaticinen que el govern espanyol no podrà dur a terme les grans inversions promeses, 2.500 milions d'euros bàsicament per construir embassaments i garantir la bona salut del riu. Consideren que és una maniobra per desactivar l'oposició del Delta i temen que aquest sigui el pas previ al temut transvasament.

A l'acte d'aquest divendres hi han acudit representants dels diferents partits polítics catalans a les Terres de l'Ebre.

Uns, contents; els altres, empipats

El nou Pla Hidrològic oferirà més aigua per als regants i menys per al Delta, ja que s'amplien en prop d'un 50% les zones de regadiu riu amunt. La Confederació Hidrològica de l'Ebre s'ha mostrat satisfeta amb el pla però per la gent del tram final del riu això suposa una amenaça ecològica.

El Delta depèn de l'aigua i dels sediments que arrossega el riu. Si el cabal disminueix, el Delta corre risc de regressió, augmentaria la salinització de les aigües i es posaria en perill tot l'ecosistema aquàtic. Econòmicament, també es comprometria la viabilitat de les explotacions de musclos, llagostins o angules.
.
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada