10 de març 2014

El govern espanyol ajorna 'uns quants mesos' el nou sistema de preus de l'electricitat

Les empreses elèctriques havien dit que era impossible d'aplicar el nou model de càlcul l'1 d'abril


Vilaweb 10/03/2014

Les companyies elèctriques feia mesos que pressionaven el govern espanyol per fer-li veure que era tècnicament impossible d'aplicar l'1 d'abril el nou sistema de preus per calcular el consum elèctric. I finalment el govern espanyol ha revisat el decret llei que elaborava i ha ajornat durant 'uns quants mesos' més l'inici de l'aplicació d'aquest nou model de càlcul de la factura. Això ho ha confirmat el ministre d'Indústria, José Manuel Soria.

El ministre, que fa un viatge oficial al Senegal, ha confirmat que el nou sistema de càlcul s'haurà enllestit i aprovat abans d'acabar el mes. I que l'aplicació del nou model de càlcul del preu de la llum es pot ajornar més enllà de l'1 d'abril, d'acord amb les converses entre l'executiu, els operadors elèctrics i les organitzacions de consumidors.


Des de l'1 d'abril i probablement fins a l'1 de juny, els consumidors mantindran el preu de l'electricitat en 48,41 euros per megawatt / hora (MWh). Aquest és el preu que ha estat vigent durant aquest primer trimestre de l'any després de la decisió del govern espanyol de suspendre el preu de la llum que va sortir de la subhasta feta a final de desembre.

Un cop anul·lada la subhasta, el govern va anunciar canvis i va decidir que el preu de la llum es calcularia sense cap subhasta, amb l'objectiu d'evitar la participació de societats d'inversió i bancs en el preu de l'electricitat.

El nou model de càlcul dóna dues possibilitats al consumidor. D'una banda, elegir una tarifa plana per a tot l'any o bé pagar l'electricitat segons el preu del moment que es consumeix amb tarifes 'on line' i hora per hora. Aquest últim model és el que les empreses elèctriques han assegurat que és impossible d'aplicar tal com era previst l'1 d'abril, un cop s'acabés el primer trimestre de l'any, i que és el temps que s'havia donat el govern espanyol per establir el nou sistema de càlcul.

Informació relacionada:

Com ens afectaran els canvis en la factura de la llum?

(INFORME)
Com estalviar fins a 200 euros d'electricitat anuals

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada