1 de març 2014

Bosch: 'Fa temps que van decidir que als catalans ni aigua i avui ho han demostrat'

El portaveu d'ERC a Madrid diu que el Pla Hidrològic de l'Ebre és un bon exemple de com el govern espanyol és capaç de fer alguna cosa tard i malament.
.
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch

Vilaweb.Cat  

01/03/2014El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha declarat des de Tortosa que "fa temps que van decidir que als catalans ni aigua i avui han demostrat que ho pensen complir al peu de la lletra" en relació a l'aprovació del Pla hidrològic de Conca de l'Ebre. Bosch ha afegit que al govern espanyol "creuen que el riu és seu i que el poden repartir amb criteris de cacic". "Quan arriba el riu a Catalunya el PP ja ha escurat els recursos que hi baixen, com fan amb tot", ha denunciat el dirigent republicà, que ha afegit que el Pla Hidrològic és "un bon exemple" de com el govern espanyol és capaç de fer alguna cosa "tard i malament".

Bosch ha visitat aquest divendres les Terres de l'Ebre, concretament Tortosa, on ha valorat el nou Pla hidrològic de conca de l'Ebre que aquest divendres ha aprovat el Consell de Ministres. El portaveu d'ERC al Congrés ha explicat que el Pla hidrològic és "un bon exemple" de com el govern espanyol és capaç de demostrar com es pot fer alguna cosa "tard i malament". Porten un retard de més de tres anys en acabar-lo i la Unió Europea està pendent de sancionar-los per aquest fet, ha dit Bosch, i ara "a més a més, no han tingut en compte les al·legacions del Govern català ni els estudis científics aportats"

"Per al Govern espanyol només han prevalgut els arguments polítics, i per això han fet un repartiment de l'aigua riu amunt amb criteris polítics, i no científics", ha dit Bosch. El portaveu ha recordat que Àrias Cañete ja va veure quan era Ministre d'Aznar que a l'Ebre "són gent combativa i que defensen la terra i el riu". "Aleshores es va fer famós el lema de Lo riu és vida, avui continua sent vigent", ha afegit.

D'altra banda, el diputat ebrenc al Parlament, Lluís Salvadó, ha afirmat que "no permetrem" que s'apliqui un Pla Hidrològic que "condemna a la mort" el tram final del riu Ebre i el Delta. Salvadó ha assegurat que l'aportació de menys cabals d'aigua comporta menys aportació d'aigua dolça i més salinitzada i també menys sediments, i per tant, ha dit, "un augment de la salinitat, la regressió i la subsidència del Delta".  

Salvadó ha deixat clar que "ens en sortirem amb la mobilització ciutadana i la intervenció davant la Comissió Europea perquè és un Pla Hidrològic que vulnera diverses directives europees". El diputat republicà ha recordat que "avui el govern del PP, amb aquest atac al riu, i al Delta ens ha donat un argument més per treballar per assolir la nostra independència, i poder-nos defensar per nosaltres mateixos davant Europa".

Informació relacionada:

28/02/2014 Bosch: "Fa temps que van decidir que als catalans ni aigua i avui han demostrat que ho pensen complir al peu de la lletra". Diari de Tarragona

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada