14 de set. 2013

Preveuen 75 torres de la MAT entre Santa Llogaia i Bescanó

Red Eléctrica (REE) ha signat acords d'expropiació amb el 95% dels propietaris afectats
.
Preveuen 75 torres de la MAT entre Santa Llogaia i Bescanó.
Santa Llogaia | Robert Van Eeckhout
Diari de Girona 14/09/2013

L'aixecament de les torres de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema ja comença a ser una realitat. Red Eléctrica ha iniciat aquesta setmana les obres per construir una de les torres del recorregut, concretament la número 104, ubicada al terme municipal de Santa Llogaia, al costat de dues de les altres grans infraestructures de les comarques gironines, com són l'AP-7 i les vies del TAV. La companyia elèctrica treballa amb la previsió de poder aixecar fins a 75 torres des d'ara fins a finals d'any, i compta poder tenir tota la infraestructura llesta per poder començar a fer les proves de funcionament definitives durant el tercer trimestre de 2014.

El Consell de Ministres va donar a principis d'agost el llum verd definitiu al projecte de la línia aèria, i a partir d'aquest moment Red Eléctrica ja va poder començar a fer els preparatius per l'aixecament de les 115 torres que conformaran la línia. La que s'ha començat a aixecar aquesta setmana tindrà uns 55 metres d'alçada i una base de 10x10 metres. La previsió és que per cada torre, entre les quals hi haurà uns 500 metres de mitjana, les obres durin dues setmanes. 

La companyia ja portava treballant sobre el terreny des del mes de maig, avançant les bases i els suports que han de sostenir les torres. Concretament, el delegat de Red Eléctrica a Catalunya, Lluís Pinós, va afirmar que ja s'ha pogut actuar en 70 dels terrenys on hi haurà torres. Les intervencions s'han anat fent a mesura que se signaven els acords amb els propietaris afectats. Segons va explicar Pinós, a dia d'avui ja s'han signat un 95% dels pactes, i confia que el nombre d'expropiacions per manca d'entesa sigui mínim.

La previsió amb la que treballa Red Eléctrica és poder començar a fer les proves de funcionament de la xarxa, tant del tram aeri com del soterrat (Santa Llogaia-Baixàs) a principis del tercer trimestre del 2014. Per això, el calendari de la companyia marca que durant el segon trimestre de l'any vinent s'hauria de començar a fer l'estesa del cable, tant aeri com soterrat, durant el segon semestre del 2014.
Per això, els operaris continuen treballant per habilitar les rases que transportaran el cable soterrat entre Santa Llogaia i Baixàs, i de moment ja se n'han fet el 50% en el tram gironí, així com el 57% de les perforacions dirigides.

-.-  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada