1 de set. 2013

El govern vol més raons per a la MAT del sud

Demana a l'Estat la justificació de la línia prevista a l'Ebre i el Camp de Tarragona

Batea , a la Terra Alta, és un dels municipis afectats que s'ha manifestat
en contra del projecte Foto: Elisabeth Magre.
El Punt / Avui 01/09/2013

La Generalitat expressa per primera vegada els seus dubtes sobre la nova línia de molt alta tensió (MAT) que Red Eléctrica Española (REE) té prevista entre Escatrón, a Aragó, i la Secuita, al Tarragonès. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha demanat al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme les raons per les quals s'ha de construir aquesta línia elèctrica de 400.000 volts que travessarà tant les Terres de l'Ebre com el Camp de Tarragona per l'interior, i que té una creixent oposició al territori.

Segons Puig, la reforma del sector elèctric impulsada recentment pel govern estatal crea dubtes sobre un dels arguments de l'avantprojecte de la MAT, que era la necessitat d'evacuació de l'energia eòlica que s'ha de produir a les comarques del sud de Catalunya. La línia, de fet, està prevista també en el Pla de l'Energia a Catalunya 2012-2020, però ara el govern assegura que, de la resposta que rebi del ministeri, en dependrà la decisió de continuar la tramitació del projecte o bé paralitzar-la.

El projecte ha generat un rebuig important a Tarragona pel seu impacte paisatgístic i l'existència de set línies més d'alta tensió a la zona.

Notícies relacionades:

Trinxats per l'alta tensió


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada