4 de set. 2013

Els últims de la MAT

Uns joves ocupen una masia amb el suport de veïns i sota nodrida vigilància dels Mossos

Torres de la línia de Molt Alta Tensió al terme municipal de
Sant Martí de Centelles. Núria Puentes

Ferran Cosculluela / Viladasens
El Periodico 04/08/2013

Quan està a punt d'aixecar-se la primera torre de l'últim tram de la MAT i gairebé tothom dóna la batalla per perduda, uns veïns del petit nucli de Fellines, a Viladasens (Gironès), prossegueixen la seva lluita particular contra la construcció de la línia de molt alta tensió que enllaçarà amb França. Uns joves ocupen una masia amb el suport de veïns i sota nodrida vigilància dels Mossos.

Un dels veïns que s'oposa a la MAT pertany a la família Saus, que als 70 va veure com l'autopista AP-7 va deixar encaixonada la seva masia. Les esplèndides vistes als camps van quedar tapiades per l'enorme talús que sosté la via ràpida per la qual passen cada dia milers de vehicles. Quaranta anys més tard, una altra autopista, en aquest cas un colós elèctric de 400.000 volts, circularà per l'altre costat, a un centenar de metres del seu domicili.

Albert Saus està preocupat. Fa unes setmanes van néixer els seus dos fills i tem per la seva salut. "Hi ha molts estudis que demostren els danys que causen els camps electromagnètics, i la seva influència també és perjudicial per al bestiar. Les nostres finques ocupen unes 50 hectàrees i tenim 1.500 porcs, 400 vedelles i 45.000 pollastres. No és tan fàcil com vendre un pis i marxar a un altre lloc", lamenta aquest pagès de Fellines, regidor a l'oposició de Solidaritat Catalana per la Independència.

>> Llegiu la informació completa sobre l'últim tram de la MAT a e-Periódico.

Actualitzacions al web: Torres Més Altes Han Caigut.

Bases per a la instal·lació d'una torre d'alta tensió a l'Alt Empordà.
Joan Castro  / ICONNA
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada