14 de set. 2013

La MAT s’imposa

· La primera de les 115 torres que formaran part del tram entre Bescanó i Santa Llogaia ja s’ha començat a aixecar.
· A finals d’any n’hi haurà 75 d’instal·lades i el 2015 es preveu que entri en servei tota la línia.
.


14/09/13 02:00 – Santa Llogaia d’Àlguema
Núria Astorch / El PuntAvui


La primera de les 115 torres que formaran part del tram aeri de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Bescanó i Santa Llogaia ja s’ha començat a aixecar i d’aquí a una setmana estarà acabada. La primera d’aquestes torres, que tindrà una alçària de 55 metres, està situada dins del terme municipal de Santa Llogaia, i Red Eléctrica de España (REE) treballa amb l’objectiu de tenir-ne 75 de col·locades a finals d’any.

Els treballs en aquest tram de la MAT es van desencallar el dia 2 d’agost amb l’aprovació, per part del Consell de Ministres, del projecte d’execució i la declaració d’utilitat pública. “L’obra està plenament en marxa”, va manifestar ahir el delegat de Red Eléctrica a Catalunya, Lluís Pinós, en una visita a les obres de muntatge d’aquesta primera torre.

L’objectiu és que les 115 torres d’aquest tram, amb tot el cablejat, estiguin a punt a finals del segon trimestre o principis del tercer trimestre del 2014, moment en què entrarà en funcionament. I la idea de REE és que tota la línia de 400 kV entre Sentmenat i Baixàs entri en funcionament el primer trimestre del 2015. “Aquest és el calendari que tenim damunt la taula”, va indicar Pinós. Aquest tram aeri té una extensió de 44,2 quilòmetres i afecta tretze municipis gironins.De manera paral·lela a la construcció del tram aeri, els treballs en la interconnexió subterrània avancen a bon ritme. Quant a aquests treballs, Pinós va assenyalar que el 50% de la rasa està construïda i la perforació del túnel va acabar a l’abril. El túnel de la MAT té 8,5 quilòmetres i la previsió és que a finals del 2013 els operaris ja hi hagin col·locat els 240 quilòmetres de cable que hi discorreran per l’interior.

El delegat de Red Eléctrica també va explicar que les obres corresponents a la subestació de la MAT a Riudarenes –que va obtenir el vistiplau del Ministeri d’Indústria al juliol– trigaran sis mesos a començar.

Més informació:

La Vanguardia - la MAT toma forma en el Alt Empordà


La Vanguardia - Red Eléctrica empieza a erigir la primera torre del tramo aéreo de la MAT


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada