31 de jul. 2013

La Generalitat demana ara a l'Estat que justifiqui la MAT


PortalNou Valls el dimecres 31.07.2013

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha demanat al Ministre d’Indústria, Energia i Turisme si és necessària la construcció de la línia elèctrica de 400KV Escatron-Aubals-la Secuita, que travessa part de l'Alt Camp, davant la reforma del sector energètic que planteja el Govern de Madrid. La Direcció General d’Energia també ha demanat a Red Elèctrica de España SA que justifiqui la necessitat d’aquesta línia ja que entén que, la reforma proposada pel ministro Sòria, obliga a replantejar-la.

Segons el govern de la Generalitat, la planificació elèctrica estatal actualment vigent així com el Pla de l’Energia a Catalunya 2012-2020 preveu la línia amb la justificació, entre d’altres, de la necessitat d’evacuar l’energia elèctrica generada pels projectes eòlics previstos al sud de Catalunya. Ara, diu l'executiu català que "la reforma del sector elèctric impulsada pel Ministerio varia substancialment el tractament de l’energia eòlica fins ara existent i fa dubtar de la necessitat d’aquesta línia".

La Generalitat de Catalunya és l’administració encarregada de fer  la tramitació administrativa de l’esmentada línia. Davant del nou escenari plantejat pel Govern central, la Generalitat assegura que requereix noves justificacions per a seguir la tramitació o bé paralitzar-la.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada