1 de maig 2014

Castor: la bombolla sísmica

Investigació periodística per conèixer la gestació del Castor, les maniobres polítiques, l'entramat empresarial amb Florentino Pérez al davant i la resposta ciutadana. 

Editorial: EDICIONS SALDONAR

Autor: Marsal, Jordi

Colecció: PERIODISTES
Materies: ENSAYO ACTUAL;
ISBN: 978-84-941164-6-9
EAN: 9788494116469
Preu: 11.54 €
Preu amb IVA: 12.00 €

Sinopsis 

El 2013, una onada de moviments sísmics va sacsejar les Terres de l’Ebre i el Baix Maestrat. Van sonar totes les alarmes i el projecte Castor es va catapultar a les portades dels mitjans. I tot per un magatzem submarí de gas instal·lat vint-i-dos quilòmetres mar endins, davant de Vinaròs i Alcanar, gestat amb «estiuenca nocturnitat» i sense els informes sísmics exigibles, al costat mateix d’una falla de dimensions considerables. Les advertències insistents van ser obviades i els promotors van tirar pel dret, ocultant el fracàs de les proves d’injecció. El llibre investiga els orígens del projecte i l’entramat d’empreses —l’ACS de Florentino Pérez al capdavant— que li han donat forma, sempre amb la benedicció dels governs socialista i popular. Jordi Marsal posa llum a la compra de voluntats, els interessos inconfessables i els intents barroers —de l’empresa i del govern espanyol— per evitar que les administracions catalanes intervinguessin en el procés d’autorització.

El llibre als mitjans

Lèxit de Castor: la bombolla sísmica (TV3, 26 abril 2014)
El projecte Castor i els seus efectes en el medi ambient és el centre d"un llibre que està tenint molt èxit a les Terres de l"Ebre.
Escal UGS va incrementar un 150% el cabal d’injecció de gas i això va generar una tensió al subsòl que va provocar la crisi sísmica

Els sismes del Castor els van provocar les injeccions de gas a màxima potència (Ara, 26 abril 2014)
Una de les informacions més destacades és la prova que demostra que les injeccions de gas coixí els primers dies de setembre són la causa directa dels terratrèmols més forts que es van produir entre finals de setembre i principis d’octubre.
El periodista ebrenc Jordi Marsal publica "Castor: la bombolla sísmica", en què demostra com el magatzem ha provocat els terratrèmols a les Terres del Sénia i que el projecte no pot operar amb les condicions que havia previst

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada