29 de maig 2014

No et van deixar votar el #multireferèndum?

Bon dia! No et van deixar votar el #multireferèndum?

Sabies que pots votar online? A què esperes? 

Ho pots fer en aquest enllaç: https://vota.multireferendum.cat


Multireferèndum al facebook: https://www.facebook.com/multireferendum

 
Més informació:

Multireferèndum 2014 és una convocatòria, de la gent per a la gent, per debatre i decidir sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques.
Descripció
Què és?

Multireferèndum és una convocatòria ciutadana sobre diverses qüestions d’interès públic que es multiplicarà a Catalunya entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014.

La promovem col·lectius implicats en problemàtiques sobre les quals necessitem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant. Entre nosaltres hi ha comissions promotores d’Iniciatives Legislatives Populars bloquejades. Per tirar-la endavant, cerquem tota l’ajuda possible.

És una experiència innovadora que combinarà el vot electrònic i el presencial en una convocatòria multitemàtica. En ella es facilitarà als participants informació contrastada i formes debat i deliberació pública.

El procediment i la xarxa resultant seran posades al servei de posteriors edicions i promotors, amb l’objectiu d’anar construint una eina de referèndum obert, en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa.

Principis

El Multireferèndum és una iniciativa:

# Cooperativa: els grups promotors comparteixen la necessitat de treballar conjuntament per tal d’interpel·lar amb el màxim de garanties al conjunt de la societat. Tot i això, les temàtiques que aporten a la convocatòria i les campanyes que se’n deriven són tractades de forma autònoma.

# Confluent: multireferèndum és un vector de treball obert a qualsevol persona o col·lectiu interessat en les temàtiques tractades o en el mateix procés participatiu. Es tracta de generar un corrent concret i de durada determinada, a través d’un esforç de conjunt.

# Per una democràcia directa i de carrer: practiquem una democràcia creixent que posi en mans de les persones les decisions directes sobre qüestions comunes. Incorporem el vot electrònic i altre eines digitals, però sense deixar de banda la necessitat del debat i la trobada.

# Per una eina de futur: entenem aquesta convocatòria com una primera onada i volem d’aquest esforç ens en quedi una eina per seguir abordant problemàtiques tant en l’àmbit local com en el general.

Objectius


# Volem fer objectiva la voluntat popular en les matèries d’interès públic assenyales.

# Volem aconseguir la més alta participació possible i que aquesta sigui la seva principal força del procés.

# Volem fer possible el vot presencial a tots els municipis de Catalunya.

# Volem combinar amb èxit la deliberació pública, el vot electrònic i el vot presencial i que, a més, sigui una experiència replicable.

# Volem activar una xarxa a favor de la democràcia directa a través d’una experiència pràctica
Temàtiques

@multireferendum és una iniciativa independent i gestionada des del terreny associatiu. En aquesta primera convocatòria, posarà a debat (provisionalment) les següents temàtiques:

# Cultius i aliments transgènics
# Dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP)
# Deute il·legítim
# BCN World
# MAT Comarques de Girona
# Servei d'aigua a la ciutat de Lleida
# Control democràtic i directe de l’energia

De forma complementària, s’hi podrà incloure una pregunta de caràcter local i de vot descentralitzat en funció dels diferents territoris que ho demanin.

Suports inicials

Som lo que Sembrem / Plataforma Aturem el Fracking / Xarxa per la sobirania energètica / Parlament Ciutadà / Pirates de Catalunya / Independència per canviar-ho tot Ponent-Pirineus / Plataforma aigua és vida / Unió de Pagesos-sector ecològic / Ecoconsum / Associació Naturalistes de Girona / Ca la Dona / Col·lectiu a les Trinxeres / Alternativa Verda / Dia de la Terra /Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat, Cultura / CUP / Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute / Procés Consitutent Noguera / Procés Constituent Segrià / Procés Constituent Pla d’Urgell / Unió de Plataformes / La Torna

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada