27 de gen. 2014

El moviment anti-MAT denuncia el “vassallatge” de la Generalitat davant Red Eléctrica de España

Roda de Premsa suport als imputats
PERE FUSTER  27/01/2014.

Un centenar de persones s’han concentrat aquest matí davant de la comissaria de Vista Alegre de Girona per donar suport a les sis persones encausades per l’acció de desobediència civil de Fellines. A la concentració, que ha estat convocada pel Grup Antirepressiu de Girona, hi han assistit membres de diverses organitzacions: la Plataforma No a la MAT, la CUP, Alerta Solidària i la CGT, entre altres. L’acte ha servit per denunciar el paper que està jugant l’administració catalana en la construcció de la línia elèctrica i la criminalització del moviment anti-MAT. El diputat de la CUP-AE Quim Arrufat ha anunciat, precisament, que la formació demanarà explicacions en seu parlamentària sobre l’actuació del Govern català en els darrers esdeveniments.

La concentració ha començat a les 10h, poca estona abans que tres persones encausades entressin a la comissaria a declarar. Entre crits de “No a la MAT, ni aquí ni enlloc”, les manifestants han tallat el carrer Vista Alegre, on s’ha celebrat una roda de premsa. Un portaveu de la Plataforma No a la MAT ha recordat que l’acció de Fellines fou pacífica, mentre que la intervenció dels antiavalots va acabar amb dos braços trencats i amb nombroses contusions. A més, el portaveu ha explicat que el municipi quedarà molt afectat pel traçat de la línia, ja que els cables elèctrics passaran a menys de 300 metres del poble i molt a prop de diverses masies i cases aïllades.

Benet Salellas, l’advocat de les persones encausades, s’ha mostrat especialment crític amb les darreres detencions. Des del seu punt de vista, no té cap sentit que algunes persones siguin citades a declarar mentre que d’altres, per fets gairebé idèntics, siguin detingudes de forma imprevista. Segons el lletrat, privar de llibertat unes persones que tan sols han participat en una acció de desobediència civil és “immoral, il·legal i injustificable”. Salellas considera que aquestes detencions busquen “escarmentar i castigar” la dissidència política i ha comparat el tracte que reben les activistes amb el que reben les persones acusades de corrupció. “Tenim el dret que se’ns tracti igual que els corruptes”, ha ironitzat. A més, l’advocat ha denunciat que l’administració catalana “s’ha posat al servei de Red Eléctrica Española” i ha qualificat aquesta relació de “vassallatge”.

En darrer lloc, ha parlat el diputat Quim Arrufat, que s’ha solidaritzat amb les sis persones encausades i ha donat suport a la lluita contra la MAT. El diputat ha anunciat que la CUP exigirà explicacions al Govern per l’assetjament policial que ha rebut el moviment antiMAT. Arrufat considera que aquesta infraestructura “s’està imposant a través de la mentida” i ha recordat les bones relacions que mantenen els principals partits polítics catalans i espanyols amb el lobby elèctric.

Dues detencions més

La concentració no s’ha començat a dissoldre fins que les persones encausades han sortit de la comissaria. El regidor a l’Ajuntament de Girona Jordi Navarro, que està acusat d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat, ha explicat que tant ell com les altres dues persones que havien estat citades avui s’han acollit al seu dret de no declarar.

Quan semblava que la concentració acabaria sense més incidents, diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra han abordat un grup de persones que s’allunyava de la zona i n’han detingut a dues. Es tracta de dues persones que apareixen a l’atestat però que no havien estat citades a declarar. De fet, elles mateixes havien anunciat la seva presència a la concentració, però la policia no ha actuat fins que l’acte ha acabat. Després de passar a disposició judicial a les 14h, totes dues han estat alliberades.

Enllaç notícia la Directa

Enllaç notícia Ariet
No a la Mat Girona


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada