16 de nov. 2016

Tensió en una protesta a Reus per l'incendi on va morir una dona

La víctima tenia tallada la llum per manca de pagament 

La concentració estava convocada per la PAH i l'Aliança Contra la Pobresa Energètica

Els manifestants, davant de l'Ajuntament de Reus | @LoRamonFSF

Nació Digital 16/11/2016

Prop d'una vuitantena de persones s'han concentrat aquest dimecres al migdia a la plaça del Mercadal de Reus, davant de l'Ajuntament, contra la pobresa energètica, després de la mort d'una dona de 81 anys el dilluns passat en un incendi al seu domicili, que tenia la llum tallada per manca de pagament. La víctima utilitzava espelmes, que va ser el que va provocar el foc. La protesta estava convocada per la PAH Reus-Baix Camp i l'Aliança Contra la Pobresa Energètica.

Durant l'acte de protesta, s'han viscut certs moments de cridòria i nervis quan alguns dels representants han intentat entrar a l'Ajuntament, però agents de la policia local els ho han impedit. Després de mitja hora de tensió, els manifestants han aconseguit una trobada amb la regidora de Benestar Social per dilluns.  Un altre moment de crispació s'ha donat quan l'alcalde, Carles Pellicer, ha volgut saludar el col·lectiu i alguns, més crítics, l'han escridassat.

Els manifestants s'han concentrat a la plaça amb pancartes amb lemes com “La pobresa energètica mata”, “No més morts” i “La Llei 24/2015 salva vides”.  Amb crits com “aquestes són les nostres armes”, els concentrats han protestat perquè la dona tenia l'electricitat tallada.

Durant l'acte, seguit per nombrosos mitjans de comunicació, s'han dipositat unes espelmes al terra en record de l'àvia de 81 anys morta en l'incendi de dilluns a la matinada. Pels volts de la una del migdia, la protesta s'ha donat per acabada. A la tarda hi ha una altra concentració, convocada per diverses entitats socials.

La Generalitat va anunciar que obriria un expedient sancionador contra Gas Natural si es demostra que la companyia no va activar correctament els protocols.

Informació relacionada:

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada