24 de nov. 2016

L'Estat comença la revisió del pla hidrològic de l'Ebre

  • Indignació a la Plataforma en Defensa de l'Ebre perquè s'obvien les recomanacions d'Europa i s'emprèn el pròxim cicle de planificació
  • El moviment social prepara la lluita contra un altre PHN
El riu Ebre al seu pas per Tortosa Foto: JUDIT FERNÀNDEZ / ARXIU.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha obert el concurs públic per a la realització dels treballs de seguiment del pla hidrològic de l'Ebre i per a la revisió del document que va aprovar a principi d'any. És a dir, que comença la redacció del pròxim cicle de planificació hidrològica, que tindrà vigència entre el 2021 i el 2027. Així ho publicava en l'edició d'ahir el BOE, on s'especificava que els treballs de seguiment del pla de conca inclouen l'actualització del pla especial de sequera, vigent des del 2007. El pressupost d'aquests treballs és de 560.000 euros i el termini d'execució, de 30 mesos.

L'anunci de revisió del pla hidrològic ha sorprès la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). “El Ministeri de Medi Ambient fa una fugida cap endavant, obvia les recomanacions de la Comissió Europea per al pla vigent i comença la planificació d'un altre pla de conca”, va manifestar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. El moviment social es mostra preocupat i indignat perquè tem que l'Estat farà servir la mateixa argumentació que en l'anterior pla de conca. “Admetran que hi ha deficiències en el pla hidrològic tal com van fer en l'anterior document, però en lloc de corregir-les s'excusaran en el fet que ja ho milloraran en el pròxim pla, per tal de guanyar temps”, va lamentar Tomàs. De fet, el pla hidrològic aprovat al gener és pràcticament igual que l'anterior i continua sense resoldre els problemes de regressió i subsidència del Delta. A més, la ministra de Medi Ambient ja ha deixat clar que una de les seues prioritats és aconseguir un “pacte nacional de l'aigua”, per la qual cosa el moviment social es prepara per lluitar contra un altre Plan Hidrológico Nacional (PHN) el 2017.


LA FRASE 

"El ministeri fa una fugida cap endavant per evitar la discussió de l'actual pla hidrològic
Manolo Tomàs
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE

-.-

1 comentari:

  1. Hola!
    Tenim una proposta per la plataforma i no trobem cap mail de contacte.
    Ens podeu escriure siusplau a territori@riseup.net
    Moltes gràcies!!

    ResponElimina