19 d’abr. 2015

Malestar als municipis que no tindran descomptes en gasolina de Repsol

  • La població critica fortament el descompte que proposa Repsol: «la nostra salut val 3 cèntims?»
  • Els acaldes critiquen que el descompte només sigui per vuit municipis del Camp

Naus del polígon químic de Repsol, al polígon nord de Tarragona.
Foto: delCamp.cat.

elCamp.Cat 18/04/2015

Després de la mesura que va anunciar a finals de setmana Repsol de dotar vuit municipis del Camp de Tarragona amb descomptes en la gasolina per ser propers a les plantes de producció i a la refineria que la companyia té a Tarragona, molts altres municipis han posat el crit al cel. Alguns pobles i ciutats que també són molt propers a les plantes recriminen aquesta mesura, entre d'altres, en declaracions al Diari de Tarragona, l'alcalde de la Secuita, Eudald Roca, que creu «que és discriminació als pobles que en quedem fora però que també sentim el fum i els sorolls i veiem la fumera». El mateix alcalde demana menys accions concretes i que posin el preu del carburant per tothom «més just».

Els municipis d'aquesta segona corona al voltant de les plantes de Repsol critiquen obertament la decisió; els alcalde dels Pallaresos, de Vallmoll i de la Selva del Camp sobretot defensen la idea que tot i que no reben els seus impostos també es veuen afectats. Sembla, doncs, que un tema tabú com el repartiment dels impostos i prevendes d'aquestes empreses entre els municipis del voltant ha acabat explotant. Per la seva banda, l'alcade de Reus, Carles Pellicer, també en declaracions al mitjà citat, demana responsabilitat a les empreses químiques i nuclears i els recorda que el retorn dels seus beneficis a la societat no s'hauria de quedar en els límits municipals i hauria de ser una acció a nivell territorial.

Els ciutadans no veuen amb bons ulls la proposta de Repsol

Però no només els responsables de les administracions locals van posar el crit al cel amb aquesta nova mesura de l'empresa Repsol. La notícia ha causat un fort impacte a les xarxes socials des que es va publicar. «Tres cèntims val la nostra vida?», s'exclama un dels lectors a la xarxa social Facebook, fent referència al cost que s'estalviaran els veïns d'aquests pobles en la gasolina. Són molts els lectors que mitjançant els comentaris posen de relleu aquests tres cèntims de descompte.

Un altre lector també explica que Tarragona és la zona de l'Estat amb la gasolina més cara i que aquest descompte no ajudarà en res. El mateix lector, també a Facebook, creu que aquesta és un acció per contrarestar la informació apareguda fa dues setmanes sobre la toxicitat d'alguns dels elements que projecta Repsol com el butadiè. Però les queixes dels usuaris segueixen. Alguns lectors de delCamp.cat també expliquen que hi ha targetes de fidelització de l'empresa que ja dóna un descompte de quatre cèntims d'euro per litre, és a dir, més que l'oferta que han fet pública pels veïns de la Pobla de Mafumet, el Morell, Perafort, Constantí, Tarragona, Vila-seca, la Canonja i els Garidells.

I finalment, igual que els alcaldes, els veïns de municipis de la vora però que no tenen aquest descompte també han denunciat que ells, tot i viure a prop d'aquestes plantes de producció, no tenen cap «oferta» i en canvi sí que poden patir els possibles perjudicis d'aquestes empreses.

Alguns dels comentaris a les xarxes socials del grup delCamp.cat:




Més informació:


Del agravio al respeto: la reacción de los que no tendrán gasolina rebajada

Los alcaldes de los municipios del área de influencia de la refinería de Repsol que no obtendrán descuentos valoran su exclusión. Llegir més ...
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada