29 d’abr. 2015

La UE expedienta l'Estat per no avaluar l'impacte ambiental de la MAT Sentmenat-Santa Coloma de Gramenet

Exigeix que es compleixin les directives europees i es garanteixi que la línia "no planteja riscos per al medi ambient"

Les obres de Red Eléctrica Española davant del cementiri
de Santa Coloma de Gramenet. / GUILLEM TRIUS
Ara.Cat 29/04/2015

La Comissió Europea ha anunciat aquest dijous un expedient contra Espanya per no haver avaluat l'impacte ambiental d'una línia elèctrica a l'àrea metropolitana de Barcelona, en el tram situat entre les localitats de Sentmenat i Santa Coloma de Gramenet, malgrat que el projecte representa un "considerable augment de la tensió".

Brussel·les ha enviat un dictamen motivat, segona fase d'un procediment de infracció, en el qual exigeix a les autoritats espanyoles responsables que compleixin la directiva de la UE sobre avaluació d'impacte ambiental i garanteixin que la línia elèctrica en qüestió "no planteja riscos per al medi ambient".

"El projecte de línia elèctrica travessa una de les zones més densament poblades d'Espanya, i pot tenir un impacte considerable en el medi ambient, de manera que la Comissió demana a Espanya que estableixi la necessitat d'una avaluació mediambiental", ha dit l'Executiu comunitari en un comunicat.

El dictamen motivat remès aquest dimecres segueix a una primera carta d'emplaçament que es va enviar el 14 de juliol de 2014, perquè la resposta no ha satisfet a Brussel·les. Espanya té ara dos mesos per actuar. En cas contrari, l'Executiu comunitari podria portar el cas davant el Tribunal de Justícia de la UE.




-.-   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada