19 de des. 2014

10 anys del Jurament contra la MAT a Montferrer, Catalunya Nord.


El 12 d’agost de 2004, dos Consellers Generals i catorze alcaldes del Vallespir es van comprometre a oposar-se al projecte “innecessari i inhumà”, de la línia de molt alta tensió que desfiguraria per sempre diverses valls de la Catalunya Nord (Pirineus Orientals).

Aquest jurament es va plasmar en forma de placa de marbre al centre de Montferrer, on els sotasignats juraven el següent:

” Nosaltres sotasignats, batlles del Vallespir reunits a Montferrer, proclamem solemnement la nostra oposició absoluta al projecte anunciat , que consistiria a localitzar a casa nostra , les línies elèctriques a molt alta tensió, la instal·lació de les quals, és des de fa 20 anys, rebutjada pertot arreu dels altres departaments pirinencs i, en darrera instància també pels habitants de la plana del Rosselló, sostinguts pels del Vallespir.

Fem jurament públic de no acceptar, en aquest propòsit, cap negociació. I, per destacar-ne la transparència, ens prohibim des d’ara tota negociació individual i/o col·lectiva amb els representants de la Xarxa de Transport d’Electricitat (RTE) o els seus eventuals emissaris.

Els nostres conciutadans s’han manifestat de manera majoritària en contra,  arran de les notícies donades per RTE, aquest fet fa , que ens posem en guàrdia contra les conseqüències imprevisibles que la realització forçada d’aquest projecte podria tenir , si els promotors o quina sigui l’autoritat vol provar d’imposar-nos.”

Els alcaldes d’aquests municipis que han signat el jurament: Amélie les BainsArles sur Tech, CorsavyCoustougesLa Bastide, LamanèreMontboloMontferrerPrats de MolloSaint Laurent de Cerdans, Saint MarsalSerralongueTaulisLe Tech.

Montferrer el 12 d’agost de 2004.

Per celebrar-ho, el passat 2 d’agost va tenir lloc la celebració dels 10 anys del « Serment de Montferrer ». Va ser l’ocasió, de recordar els origens del moviment contra el projecte d’interconnexió elèctrica , encapçalat pel Sydeco i pel Col.lectiu Non à la THT a la Catalunya Nord.




-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada