12 de juny 2014

Protesta a 60 metres d'alçada contra la MAT

Uns activistes s'encadenen a seixanta metres d'alçada per protestar contra la MAT a Fellines



Quatre activistes que estan en contra de la instal·lació de la línia de molt alta tensió, la MAT, s'han penjat dalt d'una de les torres elèctriques al nucli de Fellines, al Gironès, cosa que ha obligat a interrompre les obres. L'objectiu dels activistes, fer evident el seu rebuig al traçat de la línia, per la proximitat a diverses cases i granges.

Tres dels activistes han pujat uns 60 metres amb arnesos i cadires de plàstic, han lligat les cadires a les torres i s'hi han assegut. Una altra activista està penjada una mica més avall, a 10 metres, mentre una vintena de persones dóna suport al grup des de sota les torres.

La protesta ha començat a les nou del matí i va per llarg. Un cap dels Mossos ha alertat els activistes de la perillositat d'una possible operació de rescat per l'alçada on fan la protesta i els ha preguntat si volien ser rescatats, i ells han respost que no i que, en tot cas, ja baixarien pel seu compte. Una de les persones que donen suport a la protesta des del peu de torre ha reblat: "Ells no baixaran".

Actualment, en tot el tram de la MAT que està en construcció, entre Bescanó i Santa Llogaia, ja hi ha totes les torres alçades, i el que està fent Red Eléctrica és l'estesa del cable.

Prop de la torre elèctrica, també a Fellines, un activista antiMAT es va atrinxerar el passat vuit de gener dins d'un cotxe enterrat allà on havia d'anar una torre, i l'operació per alliberar-lo es va allargar onze hores. Els bombers van haver de provar diversos mètodes per treure'l, i és que l'home havia construït un túnel que el portava des d'una caravana fins a l'interior del cotxe que havia enterrat.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada