4 de des. 2013

Catalunya obligarà les elèctriques a no tallar la llum a la gent sense recursos

http://www.324.cat/video/4798233/Brusselles-debat-sobre-el-cost-de-lenergia

Font: 324.Cat 04/12/2013

Catalunya aplicarà una moratòria que impedirà a les companyies tallar el subministrament energètic a les famílies més necessitades. La mesura, que ja tenen el Regne Unit i França, s'aprovarà en la llei d'acompanyament de pressupostos.

La iniciativa parlamentària l'ha impulsat el mateix govern en constatar l'augment de l'anomenada pobresa energètica. El 2012, gairebé 200.000 abonats es van quedar sense llum per no poder pagar i aquest any la situació també és límit per a moltes famílies.

La crisi i els reiterats augments del preu de la llum fan que cada vegada més famílies deixin de pagar les factures, i moltes d'altres no posen la calefacció o mantenen la llar per sota d'una temperatura adequada. A Catalunya, el 60% d'edificis són anteriors al 1980, i, per tant, a la primera normativa d'aïllament tèrmic dels edificis, un fet que agreuja el problema de moltes famílies.

A qui afecta la pobresa energètica?

Les poques xifres publicades per Iberdrola i Endesa mostren que a Espanya, el 2012, els talls de llum per impagament van arribar al 5% dels clients. És a dir, en conjunt, van executar més de 1.100.000 desconnexions.

A Catalunya, segons el Síndic de Greuges, actualment 193.000 famílies no poden pagar els rebuts de la llum, l'aigua o el gas en un termini adequat.

Per aquest motiu, la Generalitat obligarà les companyies elèctriques a no tallar el subministrament elèctric durant els mesos de més fred. L'aplicació serà immediata aquest mateix hivern per ajudar les famílies més vulnerables.

A més, la Generalitat vol anar més enllà d'aquest pla de xoc contra la pobresa energètica i ha demanat al govern espanyol que li transfereixi les competències per establir una tarifa social.

A Catalunya hi ha cada cop més afectats per l'anomenada pobresa energètica.
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada