4 de juny 2013

Parlem de la MAT? Parlem-ne. A La Secuita, Tarragonés

.

Sala del Casal de La Secuita 

dissabte 8 de juny de 2013 a les 12:00 h.

-.-

El projecte afectaria disset poblacions i suposaria un important impacte sobre el paisatge, el turisme i la qualitat de vida.

L’amenaça de l’alta tensió plana sobre les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona després que Red Eléctrica de España hagi projectat una línia d’alta tensió que ha de fragmentar de baix a dalt bona part de les comarques ebrenques i del Camp.

Diferents organitzacions i plataformes del Camp i les Terres de l’Ebre s’han ajuntat per activar el moviment contrari a la línia de Molt Alta Tensió que Red Eléctrica de España pretén construïr. La línia afectaria a 6 comarques en els seus 101,10 km de recorregut (Matarranya, Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp, Alt Camp i Tarragonès). En total es comptabilitzen fins a 17 poblacions que estarien afectades: el Masroig, Falset, Pradell de la Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, l’Aleixar, Almoster, la Selva del Camp, Alcover, el Rourell, Vallmoll, la Secuita, els Garidells, Perafort i Vilallonga del Camp. 

Els contraris a la MAT consideren que el projecte reforça un model energètic caduc que només beneficia a les grans empreses i perjudica el territori i la població. La nova situació de crisi avala caminar cap a un model de consum conscient i racional de l’energia, i de producció descentralitzada i no massificada d’energies renovables. La nova línia MAT afectaria molt negativament a projectes econòmics i socials sostenibles i suposaria una amenaça per la salut de les persones.

http://xarxasud.wordpress.com 


Aquí podem veure una part del recorregut i l'impacte sobre el territori ...
 


Per a més informació:

Comunicat de premsa de la Xarxa-Sud contra la MAT

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada