11 d’ag. 2016

Al·legacions al projecte de la carretera Almoster-La Selva



Us deixo el resum de l'al·legació conjunta de la plataforma, a la que us podeu sumar, i una graella que us podeu descarregar perquè la ompliu de signatures.

Tenim de temps fins al 26 d'agost!

(També es poden presentar al·legacions des de col·lectius i entitats si esteu interessats. En tenim un model.)



ESTEM BUSCANT SIGNATURES!
AJUDA’NS A DEFENSAR EL TERRITORI!

Que la carretera d’Almoster a La Selva s’ha de millorar és un fet ineludible. No pot ser que a dia d’avui una carretera passi per dins un nucli urbà, com és el cas d’Almoster. Tanmateix, la idea que ha presentat la Diputació de Tarragona està sobredimensionada fins al punt d’utilitzar dades inflades per justificar un projecte d’aquesta mida: prop de 1500 cotxes al dia per la carretera d’Almoster? Però això què és!

Des de la plataforma d’afectats, juntament amb les entitats ecologistes i defensores del territori i la pagesia, demanem a la Diputació que ens escolti, que no tiri pel dret i no esculli com a única opció possible la Opció 2, la que més impacte té sobre el territori. Des de la plataforma demanem que la Diputació replantegi el projecte i que tinguin en compte la Opció 3 que passa per millorar la carretera actual, sense fer cap barbaritat, i no fer-ne una de nova planta com planteja la Opció 2.

En resum, cal millorar la carretera, no duplicar-la i augmentar-ne l’impacte que implica fer-ne una de nova.

Implantar la opció 2 suposa l’afectació de 70 ha de terreny d’un traçat que no respecta les partions dels terrenys i, a més, augmenta l’impacte mediambiental en un territori de poc més de 5km2 on ja contem amb el camí vell d’Almoster, la carretera d’Almoster, la línia de ferrocarril Lleida-Reus i l’autovia C-14.

Per altra banda, i tenint en compte que el Camp de Tarragona ja contem amb els complexos petroquímics, la destrucció de la muntanya per culpa de les pedreres, les incomptables urbanitzacions esteses per tot el terme, el turisme massiu a la costa o la xarxa de carreteres, autovies i autopistes, no podem permetre que es continuïn sobredimensionant unes infraestructures innecessàries.

Hem d’aprendre a respectar el territori. Fins ara em pensat que créixer destruint era la única forma de progressar. Que el progrés era avançar amb un bulldozer i arrasar amb tot el que quedi per davant. Però això no pot seguir així si volem seguir compartint aquest món. No es tracta del que voldríem sinó del que necessitem. I necessitem una carretera, no una autovia, per anar fins Almoster. Aquest no és un problema que ens afecti a un, dos, tres veïns o veïnes. Ens afecta a tots, perquè és de sentit comú no destruir l’espai on vivim.

Podeu descarregar-vos les al·legacions individuals i les col·lectives.

Si voleu signar, podeu descarregar-vos i emplenar la graella  (INTENTEU OMPLIR-LA!)




informació relacionada:

-.- 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada