23 d’ag. 2013

REE demana prorrogar els tràmits administratius de la MAT Escatrón-La Secuita que els alcaldes

324.Cat - ANC 23/08/2013
La Secuita (ACN).- Red Eléctrica Española (REE) ha demanat una pròrroga per la tramitació de l'expedient mediambiental de la nova línia de molt alta tensió (MAT) que projecta entre Aragó i el Tarragonès. Aquesta ha estat la resposta que han rebut alguns dels municipis afectats que havien demanat al Ministeri de Medi Ambient que arxivés i invalidés l'expedient per haver vençut l'agost de l'any passat. L'Ajuntament de la Secuita ja ha demanat informació sobre la tramitació d'aquesta pròrroga. Els opositors a la MAT han destacat la carta que la Generalitat va enviar al Ministeri d'Indústria qüestionant la necessitat d'aquesta línia elèctrica, i que valoren com un "suport" a la seva oposició al projecte.

-.-

Informació relacionada:

25 de juliol de 2013. El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses es posiciona en contra de la línia de molt alta tensió entre Escatrón i la Secuita

-.- 

REE demana prorrogar els tràmits administratius de la MAT Escatrón-La Secuita que els alcaldes demanen que s'arxivin
Els opositors a la línia es senten recolzats per la Generalitat després de la carta del conseller Puig qüestionant el projecte 


-.-

REE demana prorrogar els tràmits administratius de la MAT Escatrón-La Secuita

Tarragona21 23/08/2013

Red Eléctrica Española (REE) ha demanat una pròrroga per la tramitació de l’expedient mediambiental de la nova línia de molt alta tensió (MAT) que projecta entre Aragó i el Tarragonès. Aquesta ha estat la resposta que han rebut alguns dels municipis afectats que havien demanat al Ministeri de Medi Ambient que arxivés i invalidés l’expedient per haver vençut l’agost de l’any passat. L’Ajuntament de la Secuita ja ha demanat informació sobre la tramitació d’aquesta pròrroga. Els opositors a la MAT han destacat la carta que la Generalitat va enviar al Ministeri d’Indústria qüestionant la necessitat d’aquesta línia elèctrica, i que valoren com un “suport” a la seva oposició al projecte.

Com ha explicat l’alcalde de la Secuita (Tarragonès), Eudald Roca, el Ministeri de Medi Ambient ja ha respost a la seva petició d’arxivament de l’expedient mediambiental de la línia de molt alta tensió (MAT) argumentant que, de moment, caldrà esperar perquè Red Eléctrica Española (REE) ha demanat una pròrroga en la tramitació de l’expedient. El Ministeri ha facilitat als ajuntaments poder reclamar informació sobre la tramitació d’aquesta pròrroga, com ja han fet des de la Secuita. Segons ha apuntat Roca, no se’ls ha informat si ha estat concedida, ni tampoc en quins terminis i condicions s’ha presentat, pel fet que han demanat una còpia de tot l’expedient i informació sobre el procediment.

L’alcalde de la Secuita espera que el Ministeri de Medi Ambient resolgui aquestes peticions a principis del mes de setembre. Roca tampoc descarta que la resta de municipis que van reclamar l’arxivament de l’expedient, sol·licitin la mateixa informació.

Suport de la Generalitat

El passat 31 de juliol, El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, va tramitar una carta al Ministre d’Indústria, Energia i Turisme qüestionant la necessitat de construir la línia elèctrica de 400KV Escatron-Aubals-La Secuita, tenint en compte que la reforma del sector energètic que planteja el govern espanyol obligaria a replantejar-la. En la carta també es reclama a REE que justifiqui la necessitat d’aquesta línia per evacuar l’energia elèctrica generada pels projectes eòlics previstos al sud de Catalunya. La Generalitat és l’administració encarregada de fer la tramitació administrativa de la MAT i requereix noves justificacions per a seguir la tramitació o bé paralitzar-la. Puig també reclama, en cas que la línia fos necessària, màxim respecte pel territori que afecta.

La carta ha estat celebrada pels municipis afectats que l’entenen com “un suport” del Govern a l’oposició al projecte. “Entenem que la Generalitat qüestiona la necessitat de la línia. Un dels postres arguments és que la MAT i els estudis de consum elèctric que s’han fet corresponen a altres temps que no són els actuals”, ha apuntat l’alcalde de la Secuita.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada