19 d’abr. 2013

Més tensió al territori? La CUP Priorat mostra el seu rebuig al projecte de MAT.


La CUP Priorat, després de conèixer el projecte de línia de molt alta tensió (MAT), que té previst Red Eléctrica Espanyola des  d’Escatrón fins a la  Secuita, malmetent un altre cop el nostre territori, ens manifestem contraris  al projecte i execució d'aquesta MAT (400.000V) que travessaria el Matarranya, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat (El Masroig, Falset i Pradell de la Teixeta), el Baix Camp i el Tarragonès, entre altres comarques. 

L’objectiu principal d’aquesta nova agressió, és la possibilitat d’evacuar en el futur més energia des de noves centrals de producció eòliques i possibilitar un creixement elèctric desmesurat.

Creiem que el model actual de desenvolupament energètic és insostenible i que respon només a interessos econòmics privats. No pas a una vocació de servei al ciutadà. 

Tot i que aquest projecte encara està en tramitació de declaració d’impacte ambiental, a dia d’avui, no s’ha fet cap convocatòria pública per informar i poder debatre el que representa per als territoris afectats.

És per aquest motiu que ens comprometem a demanar tant a nivell municipal, comarcal i parlamentari que es garanteixi l'accés públic i la transparència informativa sobre el projecte que afecta el nostre territori i els nostres pobles. 

En aquest sentit, la CUP Priorat s’afegeix a la campanya de sensibilització i informació engegada per la Plataforma del Priorat i hi donarà ple suport.


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada