2 de jul. 2013

L'Ajuntament d'Alcover en contra de la MAT

SI i Alcoverencs pel Canvi demanen la retirada de la MAT
.

Portal Nou Valls
02/07/2013


Els grups municipals de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i d'Alcoverencs pel Canvi (ApC) han presentat una moció que es debatrà al Ple d'aquest divendres, 5 de juliol, demanant que l'Ajuntament d'Alcover s’oposi a la construcció de la línia elèctrica de Molt Alta Tensió (MAT) i al seu pas pel seu municipi. La moció demana, entre altres, que l'Ajuntament informi a la ciutadania de les afectacions que pot suposar pel territori la línia transport d'energia elèctrica a 400 KV.

Després que els municipis afectats al Priorat i la Terra Alta han iniciat actuacions contra el projecte, SI i ApC proposen que Alcover se sumi al manifest que es redacti contra aquesta infraestructura i que cerqui el consens amb els municipis i administracions afectats pel traçat complert. Tanmateix, proposa que des del Consistori "es fomenti un model de desenvolupament territorial que reverteixi en els seus habitants, que respecti el medi ambient i els béns culturals i naturals, els paisatges i les activitats agràries".

La moció mostra l'oposició a la línia de la MAT i constata que el municipi d'Alcover se sent especialment afectat i perjudicat "per les constants agressions produïdes en el seu terme municipal a l’hora de suportar la instal·lació de determinades infraestructures" com el traçat de l’AVE, la línia de molta alta tensió a la vall del Glorieta o el gasoducte de gas natural. En aquest sentit, remarquen que la línia no és necessària al territori, ni per l'abastament de la població ni de la seva indústria i, `per contra, pot afectar projectes relacionats amb la qualitat del paisatge com cases rurals o productes agrícoles i afectarà els Parcs Naturals, espais PEIN, LIC's, ZEPAS i altres espais i espècies d'alt interès natural.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada