23 de jul. 2013

ERC denuncia la caducitat de l'estudi ambiental de la MAT


Valls el dimarts 23 de juliol de 2013

ERC ha demanat l'arxivament de l'estudi ambiental la línia de molt alta tensió (MAT) que la companyia Red Eléctrica Española vol construir entre Escatrón, i la Secuita i que travessa l'Alt Camp, entre altres comarques tarragonines. Segons la formació, l'expedient ha superat els divuit mesos de marge que la llei donava per ser aprovat i va caducar l’agost de 2012 i ara la legislació força a l'administració a arxivar-lo.

Segons l'alcalde d'ERC de la Secuita, Eudald Roca, "l'informe mediambiental va caducar el mes d’agost de 2012 i segons l’article 10.2 del Reial Decret Llei 1/2008, sobre la Llei d'Avaluació d'Impacte Ambiental de projectes, l’administració competent està obligada per llei a arxivar l’expedient". Roca ha fet aquestes declaracions acompanyat per Josep Andreu, diputat al Parlament, alcaldes d’ERC i del PSC, càrrecs electes republicans i el portaveu de la plataforma XarxaSud, Andreu Escolà.

Els republicans demanen als diversos ajuntaments que facin el mateix que aquest dilluns, 22 de juliol, ha fet el Consistori de la Secuita demanant l'arxivament al Ministerio de Medio Ambiente. Aquest té 30 dies per respondre i, en cas de no fer-ho, es considera el silenci administratiu com a positiu.

Si el Ministerio no arxiva el projecte, els alcaldes d’ERC i aquells altres que s’hi sumin tenen intenció de presentar un recurs contenciós-administratiu que hauria de resoldre l'Audiència Nacional. Malgrat tot, es considera que no caldrà arribar a aquest contenciós. Segons ERC, si en el futur es vol recuperar el projecte "s'haurà de fer pactant amb el territori i els ajuntaments i buscant la menor afectació possible". 

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada