24 de jul. 2013

Els efectes de BCNWorld i la línia de Molt Alta Tensió a debat a Valls

Arrufat al debat sobre els moviment socials: “Si en aquest moment no ens hi posem, ens trobarem un país fet que pot ser pitjor del que ja tenim” 

“Noves agressions al territori i alternatives: BCNWorld i línia de Molt Alta Tensió a l'Alt Camp” és el títol de la tercera cita del cicle de xerrades a la fresca que la CUP Valls organitza cada dilluns a dos quarts de nou del vespre a l'auditori de Mas Miquel

Font: Cup Valls

La xerrada pretén conèixer i debatre els perills econòmics, socials, medioambientals i sobre la salut de les persones d'aquests dos macroprojectes projectats al Camp, qui i què s'hi amaga al darrera i quines alternatives existeixen. Anirà a càrrec dels moviments socials “Aturem BCNWorld” i la campanya “No a la MAT”. 

Casinos amb lleis a mida i magnats mafiosos, és la realitat que s'amaga darrera del projecte BCNWorld i les mentides sobre el turisme sostenible i la creació de llocs de treball.

Una línia MAT de 400.000 volts amenaça l'Alt Camp, directament Alcover, El Rourell, Vilallonga del Camp, Vallmoll, Els Garidells i La Secuita, però amb possibles desviacions als municipis limítrofs, inclòs el de Valls; coneix els efectes perjudicials sobre la salut, el territori i l'economia d'aquesta infraestructura.

“Si en aquest moment no ens hi posem, ens trobarem un país fet que pot ser pitjor del que ja tenim”

Unes cent persones van assistir al debat del dilluns 22 sobre la creació de poder popular a través dels moviments socials. Susanna Abella, portaveu de la Plataforma en defensa de l'Ebre, va explicar el llarg recorregut d'aquest moviment, que comença amb reivindicacions anteriors al 2000 com l'oposició al “mini-trasvassament” al Camp, i després d'aconseguir l'aturada del Plan Hidrológico Nacional ha continuat actiu i alerta a noves amenaces. Abella va destacar la importància de la independència de la PDE respecte als partits, que ha aconseguit condicionar fins que majoritàriament han assumit qüestions com el cabal ecologic. També va aprofitar per denunciar el nou Pla de Conca, que compromet el 80% del cabal de l'Ebre.

Jordi Martí Font, anarco-sindicalista i activista social, va destacar la importància del punt de vista “mutualista” dels moviments socials i la importància de la seva independència respecte els interessos de l'estat i el món econòmic, com també el fet que els moviments socials són imprescindibles per a què el nou estat incorpori reclamacions socials majoritàries. En aquest sentit, va criticar el discurs de “primer la independència i després ja veurem”, perquè a banda d'anular les reivindicacions legítimes populars, és un argument totalment partidista i favorable a l'estat actual de les coses.

Quim Arrufat, diputat de la CUP al Parlament de Barcelona, va explicar que amb el traspàs de poder dels estats cap al món econòmic-financer fa que els partits i sindicats siguin cada com menys eficaços i els moviment socials s'adaptin millor a les noves necessitats de les reivindicacions socials, com la Plataforma d'Afectats contra les Hipoteques, que interpel·la directament els bancs i no el poder polític. Arrufat va denunciar la subordinació del poder polític als interessos financers: “el sistema financer ha conquerit l'estat i ens fot el pèl a nosaltres", posant com exemple la contractació per part del govern de CiU de les grans consultores internacionals per a dissenyar les retallades, empreses a les quals treballen anteriors consellers o alts càrrecs del partit; “no hi ha poder públic, ni tenim sobirania ni tenim poder democràtic". En referència al procés sobiranista, Arrufat va denunciar que vingui “amb les cartes marcades”, va reclamar un procés constituent per a decidir com ha de ser el nou estat i va alertar que "si en aquest moment no ens hi posem, ens trobarem un país fet que pot ser pitjor del que ja tenim".

El públic va introduïr al debat qüestions com el Procés Constituent de Teresa Forcades i Arcadi Oliveres o l'efectivitat dels moviments socials.

Auditoria pública de la CUP Valls

Dilluns 5 d'agost a la mateixa hora i lloc, la CUP ha convocat una auditoria pública, que comptarà amb el repàs de l'activitat principal de la CUP a l'Ajuntament de Valls i al Consell Comarcal de l'Alt Camp i una valoració dels dos primers anys de legislatura.

Els assistents comptaran amb un torn de paraules per preguntar sobre qualsevol àmbit de gestió municipal i comarcal, sobre l'activitat interna de la CUP, expressar greuges, fer propostes, etc. Després de l'auditoria, les persones que vulguin sumar-se a la CUP o participar d'algun dels seus àmbits de treball, podran parlar-ne amb membres de la formació.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada