9 de jul. 2013

Plataforma Ebre porta a Brussel.les els plans per al riu

La plataforma per l'Ebre denuncia a Brussel·les el Pla Hidrològic del PP i li demana tutela


TV3 - 09/07/2013

Membres de la Plataforma en Defensa de l'Ebre han fet sentir davant de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu els seus arguments contra el Pla de Conca aprovat la setmana passada pel Consell de l'Aigua de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre que limita el cabal final del riu per poder destinar més aigua a regar i això, segons la plataforma, posarà en risc la viabilitat del Delta de l'Ebre.

Cinc membres de l'organització han estat els encarregats d'exposar a la comissió els seus arguments contra el Pla Hidrològic del PP i han presentat els informes mediambientals que defensen el cabal ecològic al tram final del riu. La Plataforma ha denunciat que el pla hidrològic del PP va en contra de la normativa europea i ha demanat a Europa que tuteli el pla.

Després d'intervenir al comitè de Peticions de l'Eurocambra, la PDE ha avisat al govern espanyol que està "sent vigilat" per la Unió Europea. El seu portaveu, Manolo Tomàs, ha dit que el viatge d'aquest dimarts és un avís pel govern espanyol. "Es tracta que el govern espanyol sàpiga que, encara que no es pugui fer molta cosa, està sent vigilat", ha destacat. Segons Tomàs, ara el Parlament Europeu "ja està avisat" de la situació i a Madrid li serà "molt més difícil colar" situacions irregulars.

A més, ja ha avançat està preparada per lluitar. Manolo Tomàs ha avisat: "Del 2000 al 2004 vam patir molt i vam lluitar. Ens agradaria que la cosa se solucionés d'una manera diferent, però si hem de tornar a patir, tornarem a patir perquè tornarem a lluitar". Divendres, els antitransvasament han convocat un acte obert a la Cambra de Comerç de Tortosa per recuperar el suport social i polític del territori, el mateix que van aconseguir fa una dècada contra el Pla Hidrològic Nacional.

El projecte del Ministeri de Medi Ambient, que haurà de ser ratificat per un decret del govern espanyol, calcula uns cabals que no garanteixen el cabal ecològic del riu Ebre i que posen en perill el Delta, segons asseguren amb contundència els ecologistes i el govern català. Aquesta mesura preveu agafar grans reserves d'aigua del riu per a regadius, que els preveu ampliar en 450.000 hectàrees i destinar-hi 11.000 hectòmetres cúbics anuals d'aigua del riu, cosa que el deixaria sota mínims.

-:-

09/07/2013 

Plataforma Ebre porta a Brussel.les els plans per al riu (Vídeo)
La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha portat avui a Europa la seva queixa contra els plans del govern espanyol per reduir el cabal del riu. Creuen que posen en perill de mort el Delta i que Brussel·les hi hauria de fer alguna cosa. 

Avisa el govern espanyol que “està sent vigilat” per la Unió Europea.
El portaveu Manolo Tomàs afirma que el Parlament Europeu “ja està avisat” i que a Madrid li serà “molt més difícil colar” situacions irregulars.

Els eurodiputats catalans Ramon Tremosa (CDC), Raimon Obiols (PSC), Salvador Sedó (UDC) i
Raül Romeva (ICV), donant suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre avui al Parlament Europeu.
Foto: Laura Pous.
La Plataforma en Defensa de l'Ebre avisa a Rajoy que la UE el vigila
El portaveu ebrenc, Manolo Tomàs, intervé al comitè de Peticions de l'Eurocambra per denunciar el nou transvasament | Els eurodiputats catalans, excepte el PP, amb l'entitat.

Manolo Tomàs, durant el debat al comitè de Peticions sobre l'Ebre. Foto: Laura Pous
Entrevista a Susanna Abella, portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, des de Brussel·les a la Comissió Europea, on han d'intervenir davant d'aquest Comitè per explicar els arguments contra el Pla Hidrològic del PP, que preveu disminuir el cabal del riu.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre avisa el govern espanyol que "està sent vigilat" per la Unió Europea
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada