11 de jul. 2013

Alcover s'oposa a la línia elèctrica per ser "incesessaria per al territori"

· El consistori s'uneix a la negativa de la Terra Alta i el Priorat.

·  L’Ajuntament vota per unanimitat en contra de la instal·lació i diu que el municipi ja ha aportat la quota de solidaritat amb el país.
.
ACN / Diari de Tarragona 11/07/2013

L’Ajuntament d’Alcover ha fet palesa la seva oposició a la línia elèctrica de transport de 400 kv que ha de travessar el municipi. El consistori ha aprovat per unanimitat una moció en contra presentada per Solidaritat Catalana i Alcoverencs pel Canvi.

El consistori, que se suma al rebuig que la línia també va tenir al Priorat i a la Terra Alta, recorda que el terme municipal ja es troba especialment afectat per les “agressions produïdes” amb la instal·lació d’infraestructures com la línia del TGV, la línia d’alta tensió la Glorieta o el gasoducte de Gas Natural.

Deterioren actius

L’Ajuntament defensa que aquesta infraestructures són actuacions que “malmeten i deterioren els actius territorials i ambientals” del poble i que la línia de transport entre Escatron i la Secuita agreujaria.

“Aquesta línia no és necessària en el territori, ni per a l’abastament de la població ni de la seva indústria, i tampoc augmentar la potència instal·lada d’energia en grans centres”, especialment després que s’hagi produït uns descens del consum d’energia, sosté l’Ajuntament.

En aquest sentit considera “excessiva i descompensada” l’aportació que hauria de fer el municipi al suposat interès públic de la infraestructura. “l’única utilitat per tanta afectació del territori és l’enriquiment d’unes poques empreses i l’especulació energètica”, asseguren.

Suport a protestes

Per tot plegat, el consistori dóna suport a les mobilitzacions que puguin emprendre els municipis afectats, especialment al Priorat. “Ens toca posicionar-nos respecte a aquest projecte, i, si ara és el moment de presentar mocions en els pobles afectats, ho fem i ens ve molt de gust”.

I si en aquest moment el Priorat i la Terra Alta els alcaldes i els pobles estan mostrant la seva oposició al projecte, “ens hi afegim”, ha apuntat l’alcalde, Anton Ferré, el qual confia que l’Alt Camp i el seu Consell Comarcal també s’afegeixin a aquest rebuig.
-.-

- Aquí l'article l'original publicat avui 11 de juliol (Clicar a sobre per ampliar)


-.-

Més informació:

10/07/2013 Alcover rebutja per unanimitat la línia de Molt Alta Tensió. Considera que aquest projecte enriqueix unes poques empreses i fa 'especulació energètica'

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada