22 de jul. 2013

El PSC pregunta al Parlament per la línia de molt alta tensió

PortalNou
Valls el dilluns 22 de juliol de 2013 

El grup socialista al Parlament ha presentat al Govern una bateria de preguntes en relació a la línia elèctrica de molta alta tensió (MAT) que s'ha de construir entre el municipi aragonès d’Escatrón i la Secuita i que travessa bona part de la comarca de l'Alt Camp. Segons ha explicat el diputat socialista Xavier Sabaté, “volem saber per què el conseller considera necessària aquesta nova línia d’alta tensió i conèixer quines accions s’han dut a terme per informar als Ajuntaments i veïns de les zones afectades sobre l’impacte que tindria la construcció". 

El PSC demana quantes línies de molt alta tensió hi haurà a la demarcació de Tarragona si s’acaba construint aquesta, en quin estat es troben els tràmits administratius per a dur-ho a terme i quins espais naturals quedarien afectats pel pas de la línia. També pregunta al conseller sobre si no creu que els càlculs que s’han fet sobre la demanda d’energia elèctrica, així com sobre l’oferta i el seu transport, no s’haurien de tornar a fer donades les noves mesures de regulació aprovades darrerament pel Govern de l’Estat. 

Xavier Sabaté ha recordat que aquesta nova línia ja ha rebut el rebuig de diversos municipis que s’oposen a la seva construcció. "Les comarques tarragonines ja estan travessades per diverses línies d’alta tensió que suposen el 70 per cent de l’energia que es consum al conjunt de Catalunya, mentre que el consum de la població tarragonina tan sols és del 13 per cent de l’energia produïda", ha conclòs el diputat socialista. (Foto: PSC).

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada