1 de jul. 2013

Jornada reivindicativa contra la MAT a Canet

"No a la M.A.T." - Ull Viu


Unes 150 persones van participar durant el dia d'ahir en una jornada lúdica i reivindicativa organitzada per l'associació Alarmat que es va celebrar a Canet d'Adri contra la construcció de la línia de la MAT i per analitzar altres models energètics.

El portaveu de l'entitat i regidor, Albert Riera, es va mostrar satisfet amb la participació de la jornada i va reiterar, ara que ja s'està construint la MAT al municipi: “La línia no cal i no té ni cap ni peus quan el consum elèctric està baixant; deien que es feia pel TAV i ja passa sense la línia: són incongruències d'un país de pandereta.”

Un centenar de persones van participar a l'arrossada popular, a banda de la gent que es duia el dinar, i hi van fer xerrades la plataforma contrària a l'autopista elèctrica Monzón-Isona, la Iaeden, Som Energia i també una empresa sobre el reciclatge d'olis. També es van fer tallers de plantes remeieres o espelmes i actuacions musicals.

-.-

Retallem en injustícies
Albert Riera
El Punt-Avui 01/07/2013

Com a regidor de Medi Ambient de Canet d'Adri fa anys que estic preocupat per la imposició de la línia de molt alta tensió (MAT). Ja fa dies vam observar que, entre altres coses, on s'estan fent els forats per posar-hi les torres, la 26a concretament, s'hi havia trobat aigua possiblement provinent del torrent del Gàrrep, que queda a escassos metres. Ara hi ha el perill que se'n contaminin les aigües. També vam observar que les terres extretes s'abocaven al torrent, impunement. Davant d'aquestes irregularitats i altres incidències, el 19 de juny passat vam presentar una demanda per escrit al registre de la Generalitat per al Departament d'Empresa i Ocupació i també per a l'Agència Catalana de l'Aigua. Davant la manca de resposta, al cap de nou dies, es va trucar a l'ACA i ens van dir que no havien rebut res però que el qui s'ocupa d'aquella zona està de vacances, que són els que són i que ells no es posicionaran en contra d'una infraestructura promoguda per la Generalitat. Creia que la promotora era Red Eléctrica de España, però potser sí que cada cop és més senzill confondre què és la política i què són les empreses.

Canet d'Adri (Gironès)

-.-


-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada