20 de gen. 2014

Una empresa catalana, entre les candidates per destruir l'arsenal químic sirià

· L'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) de l'ONU anunciarà la decisió final a principis de febrer. El destí dels residus químics podria ser la incineradora de Grecat a Constantí

Zona de tancs de la planta Grecat/ACN

ACN Martorell
Ara.Cat 20/01/2014

L'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) de l'ONU ha seleccionat l'empresa catalana Sita Spe Ibérica, amb seu a Martorell (Baix Llobregat), entre les catorze candidates per adjudicar-se la destrucció de l'armament químic de Síria. Filial del grup francès Suez, Sita Ibérica era l'única societat catalana i estatal entre la llista de les 40 aspirants inicials. L'empresa participa en la gestió de la incineradora Grecat de Constantí (Tarragonès), que és una de les possibles destinacions finals de les 500 tones d'armament químic. L'OPAQ, que ha fet pública la selecció aquest matí a La Haia, anunciarà el guanyador o guanyadors del concurs a principis de febrer.

Segons han confirmat fonts de la mateixa Sita Ibérica, filial de a Suez Environment, l'empresa aspira a obtenir l'adjudicació per tractar i destruir definitivament les armes químiques que ha lliurat el govern sirià. Les mateixes fonts han remarcat que són residus químics "ja neutralitzats" en vaixells de guerra al Mediterrani i que "només han d'anar a la incineradora".

Segons ha admès Sita, una de les possibles destinacions per al tractament final d'aquests materials podria ser la incineradora de Grecat a Constantí, tot i que disposen d'instal·lacions "a tota Europa". El passat dia 9 de gener, Grecat ja va reconèixer, mitjançant un comunicat, que estava estudiant la sol·licitud d'una de les empreses que que optaven al tractament de matèries i fluxos procedents d'aquest arsenal. La notícia va aixecar un gran rebombori al Camp de Tarragona.

Entre les catorze empreses candidates seleccionades per l'OPAQ hi ha també empreses de França, Regne Unit, la Xina, Aràbia Saudita, Israel, Alemanya, Bèlgica Finlàndia, Suïssa o els Estats Units.

-.-

Informació relacionada:

Imatge de l'exterior de la incineradora de Constantí. Foto: NotíciesTarragona.cat
 
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada