17 de gen. 2014

La línia elèctrica de Molt Alta Tensió entre l'Aragó i el Tarragonès no es farà

El govern espanyol arxiva el projecte de la MAT entre la Secuita i Escatron perquè el tràmit ambiental havia caducat.

La nova línia elèctrica d'Alta Tensió que havia de connectar l'Aragó i el Tarragonès no es farà.

Recorregut que hauria de fer la MAT.


324.Cat 17/01/2014

El govern espanyol ha arxivat el projecte de la MAT entre Secuita i Escatrón desprès de reconèixer que l'expedient d'avaluació ambiental que va presentar Red Eléctrica Española va fer-se fora del termini establert.

El 2010, el Ministeri d'Indústria va proposar una nova línia elèctrica que connectava Escatrón, a l'Aragó, amb la Secuita, al Tarragonès. La línia plantejava un doble circuit, un d'alta tensió i un de molt alta tensió, amb subestacions a Móra d'Ebre i la Secuita.

Els alcaldes de la zona s'oposaven a aquest projecte, sobretot per l'impacte ambiental.

En el cas que Red Eléctrica Espanyola (REE) volgués tornar a posar en marxa el projecte, hauria de reiniciar tot el procés "des de zero", segons ha subratllat l'alcalde de la Secuita, Eudald Roca. Els ajuntaments han celebrat la decisió, adoptada el passat setembre i comunicada la setmana passada, però ja han avisat que es mantindran alerta davant d'un possible nou intent de ressuscitar la MAT.

Aquesta batalla s'ha guanyat, de moment, per un defecte de forma, però els ajuntaments diuen que ara estan més organitzats per tornar a lluitar si el Ministeri d'Indústria el tornar a engegar el projecte.

Informació relacionada:

17/01/2014 El govern espanyol arxiva el projecte de la MAT entre la Secuita i Escatron perquè el tràmit ambiental havia caducat. Els ajuntaments afectats celebren la victòria, que obligaria a reiniciar el projecte des de zero, i asseguren estar preparats per fer front a noves amenaces.

17/01/2014 El Ministeri arxiva el projecte de la MAT i si el promotor vol tornar-hi, el territori està preparat per al·legar. L’alcalde de la Secuita fa pública la resposta que el Ministeri li envia on diu que arxiva l’expedient d’avaluació ambiental. Diversos ajuntaments, a proposta d’ERC, van demanar l’arxivament per defecte jurídic en l’informe mediambiental.
.
D'esquerra a dreta: Cèsar López (vicepresident Consell Comarcal Priorat), Rosa Abelló (les Borges del Camp); Josep Maria Piqué (alcalde de Marçà); Josep Andreu (diputat); Josep Puxeu (alcalde de Falset); Eudald Roca (alcalde de la Secuita); Jordi Cartanyà (Valls); Daniel Rodríguez (Constantí); i Aleix Cortés (membre de la plataforma No a la MAT).
-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada