13 de gen. 2014

El vaixell carregat amb armes químiques siriana va rumb a una fabrica de Tarragona

GRECAT HA REBUT UNA SOL·LICITUD D'UNA ALTRA COMPANYIA


L'empresa
concessionària del servei públic d'incineració de residus perillosos en Catalunyala diu que la sol·licitud "està en fase d'estudi"
.

Gestió de Residus Especials de Catalunya (Grecat) - empresa concessionària del servei públic d'incineració de residus perillosos a Catalunya - ha rebut la sol·licitud d'una altra companyia per fer-se càrrec de l'última fase de destrucció de part de les armes químiques procedents de Síria.
La planta, situada a Constantí (Tarragona), ha emès un comunicat en el qual confirma que la sol·licitud "està en fase d'estudi", en línia amb el que s'ha avançat aquest dijous per 'El Periódico' sobre la petició del president dels EUA., Barack Obama, el seu homòleg espanyol Mariano Rajoy per acollir part de l'arsenal químic sirià.

Segons Grecat, l'Organisme per a la Prohibició d'Armes Químiques (OPAQ) ha preseleccionat a diverses empreses europees perquè es presentin a un concurs per a tractar agents químics procedents del país àrab, i una d'aquestes s'ha posat en contacte amb la planta, especialitzada en el tractament de residus especials.

SEGON
PROCÉS TERRA

En concret, segons el comunicat, es tracta d'"oferir el tractament d'algunes de les matèries primeres i fluxos que després d'haver rebut un tractament previ seran residus especials", ja que les armes es sotmeten a un primer procés d'incineració en un vaixell en alta mar.

Grecat es va constituir el 2000 per operar el servei públic de gestió de residus perillosos a Catalunya, mitjançant la unió de tres empreses accionistes: la multinacional alemanya Basf, Comsa Emte Medi Ambient i el Grup Ecocat.

La planta
de Constantí operada per Grecat es troba en procés de privatització, des que al març de 2012 la Generalitat decidís vendre per un valor de 42,2 milions d'euros.

Més informació:

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada