1 de febr. 2015

Les Nostres Energies, un documental sobre el nostre insoportable sistema energètic


Aquest febrer sortim de gira amb #LesNostresEnergies per tot Catalunya. Si a més de veure el nostre documental t’agrada xerrar i discutir sobre com ha de ser el nostre sistema energètic, les properes setmanes tens una oportunitat de fer-ho a prop de casa teva.

Fes una ullada al calendari:
Si tens qualsevol dubte o vols portar el documental a la teva vila, contacta’ns.

T’esperem, necessitem la teva energia per canviar aquest país i aquest món.

https://lesnostresenergies.wordpress.com
https://lesnostresenergies.wordpress.com/2015/01/24/el-febrer-lesnostresenergies-molt-a-prop-de-casa-vostra

El documental


.
NdT. Activa los subtítulos en castellano en el botón CC del visor de vídeo si lo deseas.

Fitxa del documental


‘Les Nostres Energies’ vol fer una denúncia de l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva escassa sostenibilitat com de la seva concepció ademocràtica. Pretén fer veure el conjunt d’impactes ambiental que un sistema extractivista i concentrat, basat en fonts no renovables majoritàriament, té sobre el conjunt d’un territori densament poblat com el nostre.

Vol també superar la visió de que els impactes i les agressions ambientals són lluny, a d’altres països i continents: des de la industrialització de Catalunya s’han anat acumulant ben a prop, superposant tecnologies però sense deixar de banda el mateix sistema ni abandonar mai fonts energètiques molt qüestionades per la població a tot el territori.

Igualment, l’audiovisual vol qüestionar la relació clientelar que existeix entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, tot demanant-se per altres maneres de construir el model energètic, amb un visió molt més política i des d’una concepció participativa d’aquesta, més pròpia del nostre temps, i que comenci a trencar un esquema on els interessos oligàrquics, a nivell local i internacional, marquen netament l’agenda.

Estrenem el 6 de novembre del 2014. No dubteu en fer-nos arribar tots els vostres comentaris i suggerències. Si voleu fer-ne un passi, estem a la vostra disposició igualment.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada