20 de febr. 2015

Els opositors qualifiquen la MAT de línia de la vergonya i de les mentides

Els col·lectius anti-MAT mantenen un recurs al Tribunal Suprem contra la línia de molt alta tensió i anuncien que acudiran a Brussel·les si s'esgota el recorregut judicial a l'Estat

Els col·lectius anti-MAT van demanar el soterrament de la lína en el tram
entre Bescanó i Santa Llogaia

324.Cat 20/02/2014

Coincidint amb l'acte d'inauguració de la línia de molt alta tensió (MAT), que connecta Espanya i França, els col·lectius anti-MAT han convocat actes de protesta contra aquesta infraestructura, que qualifiquen de línia de la vergonya i les mentides.

Hi mantenen l'oposició amb un recurs al Tribunal Suprem, i tenen la ferma voluntat d'acudir a Brussel·les si s'esgota el recorregut judicial a l'Estat. Una via que també segueixen els contraris a la MAT al nucli de Fellines, que en els últims anys han protagonitzat les protestes més visibles.

En una roda de premsa a Fellines, integrants dels col·lectius anti-MAT han explicat que tot el procés de construcció els ha desgastat, i els ha faltat temps i mitjans per fer efectiva la seva protesta. Els opositors al projecte no han vist satisfetes les seves reivindicacions. No s'ha soterrat el tram entre Bescanó i Santa Llogaia ni tampoc s'han escoltat les propostes per minimitzar l'impacte ambiental.

La veterana plataforma No a la MAT diu que s'han sentit sols, a diferència del que ha passat a la Catalunya Nord, on tots els partits i institucions van fer un front comú i van aconseguir que se soterrés la línia als Pirineus.

Suport de la CUP

Els grups contraris a la construcció de la línia han rebut el suport del diputat de la CUP al Parlament Quim Arrufat, que ha dit que l'entrada en funcionament de la línia és un pas de gegant enrere cap a la independència energètica de Catalunya.

Per Arrufat, aquest és un projecte que s'ha construït sense tenir en compte la gent del territori i amb mentides i diu que és exemple d'un model energètic esgotat.

Coincidint amb la roda de premsa, els opositors a la MAT han fet una mostra de l'alt índex de radiacions que, segons ells, emeten les torres de molt alta tensió. La medició s'ha fet en el mateix lloc on, temps enrere, un dels opositors es va enterrar dins del seu cotxe.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada