26 de nov. 2014

Soria justifica la indemnització de Castor


Diari de Tarragona 25/11/2014

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha justificat aquest dimarts que els consumidors hagin d'abonar a les seves factures del gas dels pròxims 30 anys els 1.350 milions d'euros d'indmnització a l'empresa de Florentino Pérez pel projecte Castor. Segons Soria, a l'Estat els consumidors assumeixen a través de les seves factures totes les infraestructures del sistema de gas i electricitat, i per aquest motiu ho han de fer també respecte a aquesta. Ha respost d'aquesta manera una pregunta del senador de CiU, Ferran Bel, que li ha recordat que els consumidors no tenen perquè pagar la "negligència" de l'administració i de l'empresa responsable.

Bel ha demanat al ministre que expliqui de manera "clara" als ciutadans perquè han de ser "els pagans" d'aquesta operació, per la què hauran d'assumir durant 30 anys un cost de 1.350 milions d'euros més el cost del finançament, el manteniment de la instal·lació i el seu eventual desmantellament.

"La ciutadania no entén perquè ha de pagar un con junt de negligències que corresponen a l'administració i l'empresa" per un projecte que ja havien nascut amb el rebuig de part de l'àmbit científic", i perquè "al final no ho fan Florentino Pérez i els seus socis", ha dit.

El ministre, per la seva banda, ha afirmat que els ciutadans s'estalviaran 110 milions d'euros anuals gràcies a la "hivernació" del Castor, perquè si estigués en marxa haurien d'assumir una quantitat equivalent al doble del que pagaran ara, 112 milions d'euros l'any.

El ministre també ha retret a Bel que parli d'actitud "negligent" quan els tribunals encara no s'han pronunciar sobre aquest cas, i ha insistit que a l'Estat no hi ha cap infraestructura del sistema del gas o l'electricitat que no paguin els consumidors a través de les seves factures.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada