5 de maig 2013

Recull de Noticies sobre la MAT Escatrón-Els Aubals-La Selva-La Secuita

27/04/2013 Alta tensió a Tarragona (Triangle) La lluita contra la MAT s’estén de les comarques de Girona a les de Tarragona contra un projecte de línia de 400kV que entra a Catalunya per Batea i va fins a la Secuita.


03/05/2013 ERC demana transparència, consens territorial i la reducció de l'impacte ambiental al màxim en la línia de molt alta tensió Escatrón. Creu que REE ha de justificar la necessitat absoluta de construcció tenint en compte l’actual decreixement de l'economia.

19/04/2013 Més tensió al territori? La CUP Priorat mostra el seu rebuig al projecte de MAT. La CUP Priorat, després de conèixer el projecte de línia de molt alta tensió (MAT), que té previst Red Eléctrica Espanyola des  d’Escatrón fins a la  Secuita, malmetent un altre cop el nostre territori, ens manifestem contraris  al projecte i execució d'aquesta MAT (400.000V) que travessaria el Matarranya, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Priorat (El Masroig, Falset i Pradell de la Teixeta), el Baix Camp i el Tarragonès, entre altres comarques. Seguir llegint ->  

02/04/2013 Ecologistas instan a aprobar mociones contra la red eléctrica Tarragona-Aragón. La plataforma Xarxa Sud pretende que los 26 ayuntamientos tarraconenses afectados por el trazado de la línea se posicionen en contra del proyecto. (La Vanguardia).

24/03/2013 Més tensió al Priorat? (Plataforma del Priorat). Red Eléctrica Española pretén construir una nova línia de molt alta tensió (MAT) entre les poblacions d’Escatrón i La Secuita, passant per diversos termes municipals de les nostres comarques: Caseres, Batea, Gandesa, Corbera d’Ebre, La Fatarella, Ascó, Mora d’Ebre, Mora la Nova, Garcia a les terres de l’Ebre; el Masroig, Falset, Pradell de La Teixeta al Priorat; i Duesaigües, Riudecols, Alforja, L’Aleixar, Almoster, La Selva del Camp, Alcover, El Rourell, Vallmoll, La Secuita, Els Garidells, Perafort i Vilallonga del Camp al Camp de Tarragona. Els motius que presenten en el document inicial de projecte són les sobrecàrregues d’energia que hi ha a les línies actuals de les nostres comarques, i la possibilitat d’evacuar en el futur l’energia de noves centrals de producció. Aquest document està signat el juliol de 2010, i a dia d’avui encara no hi ha hagut cap convocatòria pública per a debatre o ni tan sols informar sobre el projecte. Seguir llegint ->

22/03/2013 El Gobierno central reduce al mínimo las inversiones eléctricas en Cataluña. La MAT copa más del 50% de los fondos para instalaciones que escapan a los recortes. (El País)

22/03/2013 Els municipis afectats per la nova línia d'alta tensió comencen a fer notar el seu rebuig a la instal·lació. Els ecologistes rebutgen la infraestructura perquè "trinxa" el territori i no aporta cap benefici. (La Vanguardia)

21/03/2013 Ecologistas se oponen a una línea eléctrica que atravesará cinco comarcas de Tarragona. Según el Gepec, la línea, con una extensión de 163 kilómetros totales, contará con torres de hasta 15 pisos de altura que cruzarán campos, ríos y bosques. (La Vanguardia).


04/12/2012 BOE Advirtiéndose error en la publicación en el «Boletín Oficial del Estado» número 174, de 21 de julio de 2012, relativa a los municipios afectados en la provincia de Tarragona por la Línea aéreo/subterránea de transporte de energía eléctrica a 400 kV, doble circuito, "Escatrón-Els Aubals-La Selva-Entronque E1-La Secuita" (Zaragoza, Teruel y Tarragona), publicándose a continuación correctamente para general conocimiento y con el fin de que surta los efectos oportunos.
Municipios afectados en el ámbito de los Serveis Territorials a Tarragona: Seguir llegint ->

21/09/2012  Los alcaldes de Tarragona recelan de la construcción de una línea de alta tensión. REE solicita autorización para un nuevo tendido que una Aragón y Cataluña (El País)

21/07/2012 BOE. Anuncio del Área de Industria y Energía de la Subdelegación del Gobierno en Zaragoza de información pública sobre la línea aéreo/subterránea de transporte de energía eléctrica a 400 kV doble circuito "Escatrón-Els Aubals-La Selva-Entronque E1-La Secuita" (Zaragoza, Teruel y Tarragona); las subestaciones eléctricas de transporte Els Aubals 400 kV y La Secuita 400 kV (Tarragona) y la línea aérea de transporte de energía eléctrica a 400 kV Entrada/Salida en La Secuita de la línea "Vandellós-Garraf" (Tarragona). Seguir llegint ->

Altres noticies ...

17/07/2012 El Vallès Oriental exige la línea de Muy Alta Tensión soterrada. Los municipios afectados por el paso de la MAT consensúan sus reivindicaciones. (La Vanguardia)

05/07/2012 La MAT pasará por el Vallès Oriental. Fomento proyecta la nueva línea eléctrica por La Llagosta y Sant Fost. (La Vanguardia)  

03/04/2012 Consenso entre instituciones y entidades para frenar la MAT del Pallars. La Plataforma unitaria contra la autopista eléctrica creará un consorcio para hacer frente al proyecto. (La Vanguardia) 

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada