27 de maig 2013

Neix "No a la MAT" del Camp i les Terres de l'Ebre (recull de premsa 27/05/2013)

Damià Vernet, Andreu Escolà, Pere Campiñez
27/05/2013
Reus Directe.Cat Una quarantena d'entitats s'han unit en una plataforma contrària a una línia de Molt Alta Tensió (MAT). Segons aquesta plataforma que s'acaba de donar a conèixer, el projecte preveu 101 quilòmetres de línia de 400 kV, afectant 17 municipis de sis comarques del Camp i Ebre. Aquest moviment alerta del greu impacte paisatgístic en un territori on ja existeixen set línies de molt alta tensió. A part, recorda que la demarcació de Tarragona produeix el 75% de l'electricitat de tot Catalunya i sospita que el projecte pretén crear una "autopista energètica" per interconnectar amb l'alta tensió del nord del Principat i França. A partir d'aquí, la plataforma busca la complicitat de més col·lectius. Llegir més..
ReusDigital .Cat Representa una oposició frontal davant 'l'amenaça sobre la salut, el paisatge i el turisme' al territori. 
Davant el risc ambiental, paisatgístic, sobre el turisme i la qualitat de vida, aquest dilluns s'ha presentat a Reus el moviment del Camp i les Terres de l'Ebre contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT). L'avantprojecte de Red Eléctrica Española afectaria 17 poblacions a les comarques del Matarranya, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp i Tarragonès, amb un recorregut previst de 101 quilòmetres de llarg per 15 quilòmetres d'ample. El col·lectiu pretén significar-se com un pol d'oposició als plans de la companyia elèctrica de participació estatal i informar sobre "els perills d'una nova MAT", que suposaria la vuitena línia de molt alta tensió en terres tarragonines. La plataforma alerta d'un "projecte ocult d'interconnexió des dels Pirineus, creuant l'Estat i arribant al nord d'Àfrica, convertint-la en una autopista energètica de 400kV". Llegir més.. 
PortalNou El Camp i les Terres de l'Ebre s'han unit per activar un moviment contrari a la línia de molt alta tensió (MAT) que l'empresa Red Eléctrica de España pretén fer al territori i que a l'Alt Camp afectarà municipis com Alcover, els Garidells o Vallmoll. La campanya 'No a la MAT' està impulsada per la plataforma ecologista i de defensa del territori Xarxa Sud i l'Esquerra Independentista del Camp amb el supot d'una quarantena d'organitzacions i plataformes. Llegir més..
Tarragona Ràdio Una quarantena d'entitats de la demarcació han creat una plataforma contrària a una línia de Molt Alta Tensió que afecta 17 municipis de sis comarques del Camp de Tarragona i les terres de l'Ebre. El grup alerta dels perjudicis del projecte, que preveu 101 quilòmetres de línia de 400 quilovats. Denuncien el greu impacte que podria causar en el paisatge del territori, on ja existeixen set línies de molt alta tensió. Així ho ha destacat el president de GEPEC, el grup d'estudi i protecció dels ecosistemes catalans, Andreu Escolà.
La plataforma recorda que la demarcació de Tarragona produeix el 75% de l'electricitat de tot Catalunya i sospita que el projecte pretén crear una "autopista energètica" per interconnectar amb l'alta tensió del nord del Principat i França. La campanya 'No a la MAT' està impulsada per la plataforma Xarxa Sud i l'Esquerra Independentista del Camp. El moviment busca ara la complicitat de més col·lectius. Llegir més..
La Marfanta Una quarantena d'entitats tarragonines s'han unit en una plataforma contrària a una línia de Molt Alta Tensió (MAT). Segons aquesta plataforma que s'acaba de donar a conèixer, el projecte preveu 101 quilòmetres de línia de 400 kV, afectant 17 municipis de sis comarques del Camp i Ebre. Aquest moviment alerta del greu impacte paisatgístic en un territori on ja existeixen set línies de molt alta tensió. A part, recorda que la demarcació de Tarragona produeix el 75% de l'electricitat de tot Catalunya i sospita que el projecte pretén crear una "autopista energètica" per interconnectar amb l'alta tensió del nord del Principat i França. A partir d'aquí, la plataforma busca la complicitat de més col·lectius. Llegir més..
  • Neix una plataforma al Camp i l'Ebre contra el projecte d'una línia MAT
La Vanguardia. L'integren una quarantena d'entitats, que alerten dels perjudicis en els 17 municipis afectats pels 101 km de recorregut de línia .
La campanya 'No a la MAT' està impulsada per la plataforma Xarxa Sud i l'Esquerra Independentista del Camp (EIC), que en total coordinen fins a 40 organitzacions, casals i assemblees del Camp i Ebre. El seu principal punt de mira són els 17 ajuntaments implicats. "REE ofereix contrapartides com si fossin llaminadures, com ara canviar torres mal situades i això acaba convencent molts ajuntaments, quan aquests canvis s'haurien de fer igualment, no com a compensació de res", ha lamentat Damià Vernet, en representació de la CUP. Llegir més..

  • Nace una plataforma contraria a una línea MAT en las comarcas tarraconenses
La Vanguardia La integran unas cuarenta entidades, que alertan de los perjuicios que comportará en los 17 municipios afectados por los 101 km de recorrido.
La línea afectaría seis comarcas en sus 101,10 km de recorrido-Matarraña, Terra Alta, Tarragona, Priorat, Baix Camp y Tarragonès. Los municipios son el Masroig, Falset, Pradell de la Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, L'Aleixar, Almoster, la Selva del Camp, Alcover, el Rourell, Vallmoll, La Secuita, los Garidells, Perafort y Vilallonga del Camp. Llegir més..


25/05/2013
Llibertat.Cat El moviment està dinamitzat per la plataforma ecologista Xarxa Sud i l'Esquerra Independentista a les comarques del Camp (EIC), que aglutina una quarantena d'entitats, casals i ateneus. Llegir més..
Xarxa Sud. Les Terres del Sud de Catalunya ens tornem a enfrontar amb una nou projecte agressiu al territori, aquesta vegada es tracta d’una nova línia elèctrica aèria de 400KV per al transport d’energia, que projecta Red Electrica de España.
Des d’Escatron a l’Aragó, travessant el Matarranya i fins a la Secuita, amb una extensió de 163 km, la línia pot obrir una nova ferida als nostres paisatges si no s’atura.
La línia amb nom Escatrón- Els Aubals- La Secuïta, afecta a 5 comarques al llarg dels 101,10km de recorregut en el territori català (Terra Alta, Ribera d’Ebre, Priorat, Baix Camp i Tarragonés), a més de la comarca del Matarranya de la franja.
Hi ha 26 poblacions que poden resultar afectades en cas que s’executés el projecte són Calaceit i Caseres a la franja Batea, Gandesa, Corbera d´Ebre, La Fatarella, Asco, Mora d’Ebre, Mora la Nova, García, El Masroig, Falset, Pradell de La Teixeta, Duesaigües, Riudecols, Alforja, L’Aleixar, Almoster, La Selva del Camp, Alcover, El Rourell, Vallmoll, La Secuita, Els Garidells, Perafort y Villalonga del Camp. Llegir més..

27/04/2013
El Triangle. La lluita contra la MAT s’estén de les comarques de Girona a les de Tarragona contra un projecte de línia de 400kV que entra a Catalunya per Batea i va fins a la Secuita.
Diverses entitats ecologistes i socials de les comarques de Tarragona han constituït la Xarxa Ambiental dels Territoris del Sud-Xarxa Sud per lluitar contra un projecte de construcció d’una nova línia de Molta alta tensió (MAT) de 400 kV a Catalunya que afectar aquesta zona. Red Eléctrica de España (REE) és qui l’impulsa i suposa la construcció d’una estesa entre Batea (Terra Alta) fins a la Secuita (Tarragonès) on enllaçaria amb la línia procedent de Vandellòs. Els ecologistes qüestionen la necessitat del projecte i denuncien també la manca d’informació que hi ha sobre aquest tema. Una altra qüestió polèmica és que el traçat transcorre de manera paral·lela a una altra línia existent, de 220 kV, i tot i que REE diu que un cop feta la nova MAT treuran la de 220 kV, Andreu Escolà, portaveu de Xarxa Sud, afirma que «a l’expedient, això no consta enlloc». Llegir més..

18 entitats i grups ecologistes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre s'han unit per defensar els interessos ambientals de les comarques del Sud. Volen treballar, de forma conjunta, per un model de desenvolupament del territori que reverteixi en els seus habitants i tingui cura del patrimoni natural, agrícola i cultural. Llegir més..


 -.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada