3 de maig 2013

Esquerra en alerta per la MAT que creuarà el Camp de Tarragona

Hortènsia Grau, d'Iniciativa, ja va presentar una pregunta al Parlament

Nació Dicgital 03/05/2013

Els càrrecs electes d’ERC convocats pel president de la Federació Regional del Camp de Tarragona i diputat al Parlament, Josep Andreu, es van reunir a l’Ajuntament de Marçà per tractar l’afectació i l’impacte de la línia de molt alta tensió, Escatrón-Aubals-La Selva-La Secuita, que tindrà sobre les comarques de Priorat, Alt Camp, Baix Camp i Tarragonès.
Els càrrecs d’ERC denuncien «la manca de concreció per part de la companyia Red Eléctrica Española (REE) en relació al seu traçat, i manifesten que l’impacte mediambiental sobre el territori pot tenir conseqüències irreparables». A més, creuen que «la REE ha de justificar amb el màxim rigor la necessitat absoluta de construcció de la nova infraestructura tenint present el moment actual de decreixement de l’economia».
En el cas del seu pas pel Priorat, es demana el soterrament de la línia, tal i com ja s’ha fet amb la línia MAT de Girona, ja que, si no es soterra, afectaria negativament la viabilitat econòmica de la comarca i també la candidatura de paisatge patrimoni de la humanitat davant de la UNESCO.
Des d’ERC es demana una visió global i integral de les xarxes elèctriques, actuals i futures, a nivell territorial del Camp de Tarragona sense cap afectació a nuclis urbans i espais naturals, amb total transparència i consens territorial. I en el cas concret de la Secuita, es planteja la reubicació de l’estació transformadora.
-.-
Els experts en energia asseguren que malgrat la independència de Catalunya, el sistema continuaria depenent de l'energia nuclear durant molt temps. Llegir més..
Nació Dicgital. 
Creu que REE ha de justificar la necessitat absoluta de construcció tenint en compte l’actual decreixement de l'economia. Llegir més..
-.-
El Portal Nou (Valls). 03/05/2013
ERC ha denunciat la manca de concreció per part de Red Eléctrica Española (REE) pel que fa al traçat de la nova línia de molt alta tensió que ha de travessar l'Alt Camp als termes d'Alcover, els Garidells, la Masó, el Milà, Nulles, Vallmoll, Valls i Vilabella. Els càrrecs d'ERC del Camp de Tarragona s'han reunit aquest dijous, 2 de maig, per tractar l'afectació i l'impacte d'aquesta la línia entre Escatrón-la Secuita i constaten que "l'impacte mediambiental sobre el territori pot tenir conseqüències irreparables".

Per aquest motiu, els càrrecs republicans consideren que REE "ha de justificar amb el màxim rigor la necessitat absoluta de construcció de la nova infraestructura" tenint en compte el moment actual de decreixement de l'economia. En aquest sentit, es demana una visió global i integral de les xarxes elèctriques, actuals i futures, del conjunt del Camp de Tarragona, "sense cap afectació a nuclis urbans i espais naturals, amb total transparència i consens territorial". En el cas del seu pas pel Priorat, ERC demana el soterrament de la línia com s'ha fet en un tram la línia MAT de Girona, ja que, del contrari, "afectaria negativament la viabilitat econòmica de la comarca i també la candidatura de paisatge patrimoni de la humanitat davant de la UNESCO".

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada