14 de maig 2013

Almoster reclama que la línia de molt alta tensió no travessi el poble.

Xarxa Sud vol crear un moviment social contrari al seu desplegament (de la MAT), que agrupi tots els municipis afectats. 


L'alcalde anuncia reunions amb els altres municipis afectats.

Francesc Gras (Diari de Tarragona 14/05/2013)
 
Els veïns d'Almoster no volen sentir a parlar de l'arribada d'una línia de molt alta tensió (MAT) -400kV- que travessi el poble. Així ho van manifestar ahir en el transcurs d'una reunió en la què l'alcalde del municipi, Àngel Xifré, va exposar els detalls que en aquests moments es coneixen del projecte.

Alguns assistents a la reunió eren membres de la plataforma ecologista Xarxa Sud, que van que tenen intenció de coordinar un moviment social contrari a la línia de molt alta tensió. La seva idea és crear un fòrum de debat que inclogui tots els municipis afectats de la comarca del Baix Camp i Priorat per exigir que no s'implanti la infraestructura energètica. També demanaran reunions amb els alcaldes d'aquests municipis i el suport dels consells comarcals dels territoris per on està projectada la línia. Tant els veïns d'Almoster com els membres de la plataforma estan molt preocupats per l'impacte mediambiental que pot tenir.

En aquests moments ha finalitzat el període d'exposició públic de l'estudi sobre de l'estudi mediambiental, previ a la redacció del projecte definitiu. L'alcalde d'Almoster explicava ahir que estan recollint l'opinió dels veïns i que hi ha la voluntat d'iniciar un conjunt de reunions amb els pobles afectats per consensuar una posició comuna. Per aquest motiu, Xifré espera donar la seva valoració final més endavant, i més tenint en compte que hi ha la possibilitat que Red Eléctrica -promotora de la infraestructura- retiri la línia d'alta tensió que travessa la Urbanització Picarany si implanta la MAT. Això sí, en cas que finalment es volguessin mantenir les dues línies, l'alcalde es posicionaria fermament en contra.

-.- 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada