3 d’oct. 2014

El govern espanyol compensarà el Castor amb 1.350 M€

· El consell de ministres aprova el reial decret que liquida el projecte i fixa la indemnització a Escal UGS
· A partir d'ara el magatzem romandrà "hivernat"
· Especial: Crisi sísmica

La crisi sísmica es va desfermar entre setembre i octubre de l`any passat

Redacció , Alcanar
Naciódigital.Cat 03/10/2014  

El consell de ministres ha aprovat avui un reial decret llei pel qual ha acceptat la renúncia d'Escal UGS, empresa participada pel grup ACS en un 66,67 %, a la concessió del magatzem subterrani de gas Castor i fixa una indemnització per la companyia de 1.350 milions.

Segons ha explicat la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a la roda de premsa posterior a la reunió del consell, el muntant de la indemnització serà assumit en un primer moment per Enagás, empresa que actua com a transportista de gas, i posteriorment el sistema gasista, és a dir, en última instància els consumidors, sufragaran esta quantitat durant un termini de 30 anys.

La  decisió arriba després de que tots els informes geològics vinculessen els terratrèmols amb l'activitat d'injecció de gas al magatzem submarí. 

El magatzem de gas, situat davant del delta de l'Ebre, va ser paralitzat en detectar sismes a la zona mentre s'injectava gas. Ara serà hibernat, tot i que la vicepresidenta ha assenyalat que esta situació es podrà revertir en el futur si es donen condicions segures. La hibernació de la instal·lació "implica que està prohibit fer cap mena d'extracció o injecció de gas natural", segons ha assenyalat  Sáenz de Santamaría.

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada