5 d’oct. 2014

Celrà acull una jornada en solidaritat amb la lluita contra la línia de la MAT

Un centenar de persones participen en uns actes enfocats a exposar que el procés encara "no és irreversible"



El pavelló de les piscines de Celrà va acollir ahir una jornada en solidaritat amb la lluita contra la línia de molta alta tensió (MAT) i a favor de la sobirania energètica. L'objectiu, segons van explicar des de la plataforma No a la Mat, era conscienciar i fer veure que la lluita encara no ha acabat i que, al contrari, la campanya per "desmuntar" la MAT està més viva que mai. Un procés que, al parer dels convocants de la jornada, no és "irreversible" i que actualment es batalla en la línia judicial. 

Prop d'un centenar de persones es van apropar ahir al llarg de la tarda al pavelló de les piscines de Celrà, municipi que va acollir la jornada per la sobirania energètica i contra la MAT. Els actes, que van constar de quatre parts, estaven organitzats per l'assemblea No a la MAT Girona, la campanya "Desmuntem la MAT", i el Grup antirepressiu de Girona amb la col·laboració d'Arran, la CUP Celrà i de les "Cuineres i cuiners solidaris". 

Les activitats es van iniciar a les quatre de la tarda amb la celebració d'una Fira d'Entitats. En aquest punt, es van començar a aplegar una seixantena de persones en una activitat que comptava, entre altres, amb una exposició de la campanya pels 25 anys de l'accident de Vandellós I. Ja arribada la plena tarda, a les 19:00 hores, va tenir lloc una xerrada informativa sota el títol "Què és el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions)? Conseqüències energètiques i ambientals", que va anar a càrrec de Ramon Caralt, i la presentació de la cooperativa Som Connexió i del projecte Pam a Pam, impulsat per SETEM.

Una hora més tard, a les vuit del vespre, es va estrenar un documental sobre la "repressió a la lluita anti-MAT" dels darrers anys, realitzat des del Grup Antirepressiu de Girona i de l'Assemblea No a la MAT de Girona. A les nou del vespre els assistents van celebrar un sopar popular a càrrec de Cuineres i cuiners solidaris mentre que la jornada va acabar amb les actuacions deKalaixnifolk (ex-Salsa de Pastor, folk, Sant Hilari), Juanito Piquete (punk proletari, Barcelona), el cantautor penedenc Cesk Freixas i punxadiscs de la zona. L'entrada al concert, a un preu de cinc euros, o el paquet amb el sopar inclòs, 10 euros, es destinen a la lluita anti-MAT. 

Des de la plataforma van explicar ahir que actualment "s'està treballant en l'àmbit jurídic" amb informes enviats al Tribunal Suprem i altres contenciosos per arribar a desmuntar la línia, tot i admetre les dificultas que presenta. En aquest sentit, van precisar s'han enviat 27 informes al Suprem mentre que des de No a la MAT tenen altres contenciosos als jutjats. A banda, però, encara "s'han d'acabar d'avaluar" les futures accions que es podrien emprendre en la lluita.

De moment, l'"objectiu és engegar la campanya desmuntem la MAT i fer veure a la gent que no es tracta d'un procés irreversible".

Un moment de la xerrada que va tenir lloc ahir al pavelló de les piscines pèvia
al documental sobre la "repressió" en la lluita contra la MAT. Marc Martí

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada