5 de juny 2014

Front comú al Parlament per aturar el ramal de la MAT a Riudarenes i instar Red Eléctrica a replantejar el projecte


04.06.2014

Girona (ACN).- Front comú al Parlament per aturar el ramal de la MAT a Riudarenes i instar Red Eléctrica a replantejar el projecte. CiU, ERC, PSC, ICV i el grup mixt -ni el PP ni C's s'hi han adherit- han donat suport a una proposta de resolució perquè la tramitació faci marxa enrere i s'estudiï si és necessari aixecar les torres de 400 kV. La proposta planteja diferents escenaris: continuar amb la línia actual, ampliar-ne la tensió a 220 kV o bé, si es conclou que el ramal s'ha de fer de totes totes, soterrar aquest tram de MAT com ja passa amb el de la interconnexió. En aquest darrer cas, el text recull que el ramal segueixi "un traçat racional paral·lel al del TAV, en lloc d'una accidentada ruta muntanyosa".
-.-


LA GENERALITAT DEMANARÀ A L'ESTAT LA SUSPENSIÓ DEL RAMAL DE LA MAT A LA SELVA


Ho farà amb el suport de CIU, ERC, PSC, ICV i la CUP
 
Els 6001 vots de la Consulta Popular del passat 26 de gener segueixen donant resultats

La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya ha aprovat avui una resolució que obliga al Govern de la Generalitat a “promoure la suspensió del procediment d’autorització demanat per REE” en els següents 3 mesos. Basada en la moció que es va aprovar en plenari el passat més de març, hi han votat a favor tots els grups, exceptuant el vot en contra de PP i C’s, i l’abstenció de la CUP sobre el soterrament.

Tots els grups que hi ha donat suport han coincidit en la necessitat de buscar el consens amb el territori a l’hora de plantejar infraestructures com aquesta, sobretot tenint en compte la voluntat majoritària contrària a la línia que va mostrar l’èxit de la consulta popular sobre la MAT. També han destacat que cal replantejar la necessitat d’aquest projecte, ja que els arguments que REE fa gairebé 10 anys que esgrimeix avui ja han quedat obsolets. Tampoc s’han oblidat de destacar la importància cultural, turística i econòmica dels paratges verges per on passaria el ramal.

Des de No a la MAT la Selva es valora molt positivament la notícia, ja que es considera que tenir la Generalitat al costat és un primer pas molt important per aturar el Ramal i perquè aquesta resolució demostra que amb accions com la consulta es pot arribar a canviar el que semblava incanviable. Al mateix temps, es feliciten per sentir els arguments que sempre s’han esgrimit des de l’oposició en boca dels partits polítics que van aprovar el traçat anys enrere.

Asseguren que tot i aquesta bona notícia no pararan de fer accions, i que durant l’estiu presentaran a la Generalitat un estudi que confirmi la no-necessitat del ramal i que posi de relleu el gran valor dels paratges que pretén travessar.

Facebook: No a la MAT Selva

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada