5 de juny 2014

El Parlament demana la suspensió del ramal de la MAT a la Selva

05/06/14 02:00 - Santa Coloma de Farners
- Lurdes Artigas / El PuntAvui

La comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament va aprovar ahir la resolució presentada conjuntament al febrer per CiU, ERC, el PSC, ICV i la CUP perquè se suspengui la tramitació del ramal de la MAT a la Selva i es torni a estudiar la seva viabilitat. El mateix text ja va ser aprovat al març pel ple del Parlament com a moció. Des de No a la MAT la Selva, es destaca que aquest cop es tracta d'una resolució, i que això obliga la Generalitat a “promoure la suspensió del procediment d'autorització demanat per REE”, com fixa el text, en un termini de tres mesos. És a dir, a sol·licitar a l'Estat que ho aturi. La resolució demana que la suspensió es faci per “replantejar i tornar a estudiar” diversos aspectes del ramal. En primer lloc, “si és imprescindible” fer-lo; si així fos, si n'hi hauria prou convertint l'actual línia de 132 kV a 220 kV, i, si això no fos possible, que la línia de 400 kV es fes “de manera soterrada”.

Ernest Morell, un dels portaveus de No a la MAT la Selva, va valorar molt positivament “tenir la Generalitat” al seu costat i va explicar que estan elaborant un informe de per què no cal el ramal i els perjudicis que suposaria, que volen entregar al govern al juliol. No a la MAT també es va felicitar “per sentir els arguments que sempre s'han esgrimit des de l'oposició en boca dels partits que van aprovar el traçat anys enrere”, en referència tant al tripartit com a CiU.

Des de CiU, el diputat Xavier Cima va destacar que “el govern està escoltant els ajuntaments i entitats per saber els seus suggeriments, inquietuds i estudis”, però va deixar clar que “la competència de planificació i construcció recau sobre REE”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada