1 de maig 2014

Ecologistes en Acció reclama que s'aturin les nuclears mentre duri la vaga anunciada pels sindicats

L'oenagé considera que la seguretat "no pot estar garantida" si el 80% de la plantilla no va a treballar

Directe.cat 01/05/2014


Barcelona (ACN).- Ecologistes en Acció ha reclamat l'aturada total de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellós durant els vint dies de vaga convocats pels sindicats. Des de l'entitat de defensa del medi ambient, que es mostra a favor de les reclamacions laborals dels treballadors, s'adverteix que la seguretat de les centrals "no pot estar garantida" si el 80% de la plantilla no va a treballar. Aquest és el percentatge de treballadors que els sindicats consideren que estan afectats per la vaga, segons remarca l'oenagé. L'associació també lamenta que el conflicte laboral resulta de "l'abandó progressiu" de la "cultura de la seguretat" que "ha de prevaldre" en la gestió d'una planta atòmica.

L'oenagé denuncia que des de la fusió de les dues empreses que gestionaven les plantes nuclears catalanes hi ha una "substitució constant" de la plantilla laboral fixa i formada per "personal poc format amb contractes parcials". A parer de l'entitat, això "ha abocat a incidències com la de la corrosió dels tubs de refrigeració de Vandellòs II o la pluja de partícules radioactives d'Ascó", dos exemples de les fins a "217 incidències" que hi ha hagut "en els últims 7 anys".

Ecologistes en Acció reclama un calendari de tancament de les centrals nuclears de l'Estat espanyol enfront de la proposta governamental d'allargar la vida activa d'aquestes instal·lacions fins als seixanta anys, que es considera "una invitació al suïcidi col·lectiu".

Informació relacionada:

30/04/2014 Convocats 20 dies de vaga a les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs
Representants sindicals subratllen que les peticions de la plantilla se centren a obtenir una "garantia sobre l'ocupació".

30/04/2014 Els treballadors de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs convoquen 20 dies de vaga
Los empleados de ANAV lo hacen en protesta "por el bloqueo de la negociación del convenio colectivo"


04/03/2014 Alcaldes de municipis nuclears protesten per supressió convenis amb Enresa
12/02/2014 El Govern aprova un nou impost per les químiques i les nuclears del país
03/02/2014 ICV du al Parlament l’ampliació de la vida útil de les nuclears

29/01/2014 Vint anys nuclears més

-.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada