30 d’abr. 2014

La Plataforma del Sénia recorda al ministre d'Indústria que es reuniria per parlar dels riscos del Castor

L'entitat reitera la petició de la trobada amb els tècnics ministerials acordada amb el mateix José Manuel Soria el passat mes de juny 

Foto: ACN

ACN / Diari de tarragona 30/04/2014

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha recordat a la responsable del gabinet del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, el compromís que va adquirir de celebrar una reunió amb l'equip tècnic que va informar favorablement al projecte Castor. La trobada, que es va concertar en una reunió entre representants del moviment social i el mateix Soria el passat mes juny, no ha estat encara convocada tot i les reiterades peticions de l'entitat. La Plataforma insisteix també a reclamar al Ministeri la informació sobre la seguretat del magatzem submarí de gas, paralitzat pel mateix Soria per provocar prop de 600 terratrèmols la passada tardor.

"En aquella reunió ja vam exposar al Ministre d'Indústria la falta de seguretat d'aquestes instal·lacions, perquè enteníem que no s'aplicaven les mesures necessàries atès el risc que suposava la proximitat d'aquestes instal·lacions als nuclis de població més propers, i la falta de rigor de l'empresa promotora", recorda en un comunicat la Plataforma.

L'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) va informar aquesta setmana que el mateix Ministeri havia respost una de les seves cartes exigint informació al respecte tot assegurant que no es tornaria a autoritzar la injecció de gas si no existien "garanties absolutes" sobre la seguretat de l'operació.

Informació relacionada:

Castor: la bombolla sísmica

28/04/2014 Florentino prepararia la devolució del Castor a l'Estat

-.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada